Petitchef

Crema de zahar ars

Felul principal
8 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
8 oua proaspete de tara

250 g zahar

1 l lapte de tara

Esenta de vanilie

Esenta de rom

Coaja de portocala

10 linguri de zahar pentru caramel

Putin ness

Preparare

  • Cele 10 linguri de zahar si nessul se pun in cratita la foc mic pentru a se carameliza si se amesteca continuu pana ce s-a topit zaharul. Se acopera uniform peretii vasului si se lasa la racit. Ouale se sparg separat cate unul pentru a ne asigura ca nu nimerim vreunul stricat. Se amesteca ouale cu laptele, esentele si zaharul. Compozitia rezultata se pune in cratita cu zaharul caramelizat.
  • Se pune la cuptor la foc mic aproximativ 45 de minute in functie de cupor pana se intareste crema si se rumeneste frumos pe margini. Ca sa fiti siguri ca este gata crema puteti face testul cu scobitoarea in mijlocul ei. Crema va fi moale ca o piftie chiar si atunci cand este facuta insa daca nu ramane crema pe scobitoare este gata. Cratita se scoate apoi si se lasa la temperatura camerei.
  • Se pune la frigider pentru cateva ore bune si apoi daca doriti se rastoarna pe un platou frumos. A facut mici portii cu ajutorul formelor. Pentru figurinele din zahar : caramelizati zahar cu putina zeama de lamaie si amestecati mereu pana la topire.
  • Cand e gata luati din compozitie cu furculita sau cu ajutorul unei spatula si trasati diverse modele pe o hartie de copt. Dupa racire veti vedea ca se desprind foarte usor dezlipindu-le cu o paleta. Trebuie sa lucrati rapid cu zaharul ca se intareste. Cel mai bine este sa asezati decorul in momentul servirii pentru ca altfel se topeste rapid.
  • Pentru o crema si mai fina se poate pune crema sa fiarba in alta oala la bain marie (tot la cuptor). Se serveste impreuna cu sosul de zahar. Este un desert delicios mai ales pe timp de vara. Aceasta reteta este deosebita si merita incercata.

Poze

Crema de zahar ars, poza 1Crema de zahar ars, poza 2Crema de zahar ars, poza 3Crema de zahar ars, poza 4





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Crema diplomat
Crema diplomat
8 porții
30 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Crema de vanilie - crema de patiserie
Crema de vanilie - crema de patiserie
4 porții
20 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Crema mousseline
Crema mousseline
10 porții
40 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Crema de zahar ars
Crema de zahar ars
10 porții
55 min
Foarte ușor
Rețetă Crema de zahar ars/ creme caramel
Crema de zahar ars/ creme caramel
8 porții
50 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Crema de zahar ars
Crema de zahar ars
4 porții
1h35m
Foarte ușor
4.2 / 5

Rețete

Articole conexe

Crema catalana - verisoara cremei de zahar arsCrema catalana - verisoara cremei de zahar arsCum sa faci supa crema!Cum sa faci supa crema!Crema de branzaCrema de branza

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: