Petitchef

Cucu cu somon (couscous and grilled salmon)

Felul principal
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
200 grame de cuscus,

3 medalioane de somon proaspat,

2 catei de usturoi,

1lingurita cu busuioc uscat,

1 cutie conserva de rosii curatate si taiate cuburi,in suc propriu,

3 linguri ulei de masline,

suc de lamiie,sare,piper ,dupa gust.

Preparare

  • Pe gratarul incins coacem somonul,asezonat in prealabil cu sare si piper,cca 3-4 minute pe fiecare parte ,in functie de grosimea medalionului.
  • Cuscusul il depozitam intr-un castron si turnam peste el 100ml apa clocotita si-l acoperim cu un capac pentru 5 minute.
  • Intr-o tigaie incingem uleiul de masline,adaugam in el usturoiul tocat marunt,amestecam citeva secunde,pina cind usturoiul devine putin auriu.in acest moment adaugam rosiile din conserva si busuiocul,aducem la fierbere si adaugam si cuscusul, lasam ingredientele sa se imprieteneasca in tigaie citeva minute(3-4),dupa care putem servi impreuna cu pestele la gratar,peste ambele repartizind uniform suc de lamiie.





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Carpaccio de somon(salmon carpaccio)
Carpaccio de somon(salmon carpaccio)
6 porții
45 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Somon si taitei japonezi (salmon@ramen noodles)
Somon si taitei japonezi (salmon@ramen noodles)
4 porții
45 min
Foarte ușor
3.4 / 5
Rețetă Tartar de somon
Tartar de somon
2 porții
20 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă One pot pasta - tagliatelle cu somon si broccoli
One pot pasta - tagliatelle cu somon si broccoli
2 porții
20 min
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Buddha bowl cu somon
Buddha bowl cu somon
2 porții
30 min
Foarte ușor
4.7 / 5

Rețete

Articole conexe

5 motive pentru a consuma somon5 motive pentru a consuma somon

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: