Petitchef

Curry galben de pui cu cartofi si porumb tanar

Felul principal
4 porții
10 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
250 ml fond de legume

2 cm de radacina proaspata de ghimbir, feliata

2 cm de radacina proaspata de ghimbir, tocata - marunt

4 catei de usturoi, tocati marunt

1 limeta, sucul proaspat stors

4-6 frunze de limeta kafru

2 ardei iuti rosii, curatati de seminte si tocati

200 g carne de pui, dezosata, fara piele , taiata bucatele

200 g porumb tanar, din cutie, bine scursi, taiati in

3 sau 4 bucati

200 g cartofi curatati, taiati cubulete

2 linguri de ulei de arahide

2 hasme (sau cepe), tocate foarte marunt

1 1/2 lingura de pasta thailandeza de curry galben

400 ml lapte de cocos

4-6 fire de coriandru, frunzele tocate

1 lingura de sos de peste

1 lingura de zahar brun

50 g alune caju, macinate grosier

Preparare

  • Se toarna fondul intr-un wok mare si se da in clocot. Se adauga cartofii, jumatate din laptele de cocos, jumatate din cantitatea de usturoi, ghimbirul feliat, frunzele de limeta kafru, sucul de limeta si ardeii iuti si se fierb incet, circa 5 minute.
  • Intre timp, se incinge uleiul intr-un alt wok si prajeste carnea 2-3 minute, sau pana ce isi schimba culoarea.
  • Se adauga la carne ceapa tocata, restul de usturoi si ghimbirul tocat si se soteaza rapid timp de 2-3 minute, pana ce carnea incepe sa se rumeneasca.
  • Se adauga pasta de curry si restul de lapte de cocos si se da in clocot, amestecand continuu. Se fierbe amestecul 2-3 minute.
  • Se adauga in primul wok mixtura cu carne, impreuna cu porumbul tanar, sosul de peste, zaharul brun si frunzele de coriandru.
  • Se fierb ingredientele la foc mic, amestecand ca zaharul sa se dizolve. Cand cartofii sunt fragezi, se ia wok-ul de pe foc. Se serveste curry-ul fierbinte, presarat cu alune caju.
  • Pasta de curry galben si frunze de limeta kafru gasiti, sper, la Ki-Life si Bacania Veche, sau online.
  • A folosit urmatorii termeni pentru a denumi operatiuni si ingrediente ale caror denumiri sunt inexistente in limba noastra.





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Curry vietnamez de pui cu cartofi
Curry vietnamez de pui cu cartofi
4 porții
40 min
Foarte ușor
Rețetă Curry de pipote si inimi de pui
Curry de pipote si inimi de pui
4 porții
1h10m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Curry cu creveti si lapte de cocos
Curry cu creveti si lapte de cocos
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Pui cu ghimbir si lemongrass
Pui cu ghimbir si lemongrass
2 porții
1h23m
Foarte ușor
4.2 / 5

Rețete

Articole conexe

Retete cu carne de pui gata in 30 minuteRetete cu carne de pui gata in 30 minuteCe este mai exact curry?Ce este mai exact curry?De ce este siropul de porumb un indulcitor controversat?De ce este siropul de porumb un indulcitor controversat?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: