Petitchef

Dolmeh bademjan- vinete umplute persane

Felul principal
2 porții
30 min
60 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2
4 vinete - eu am gasit vinete mici

carne tocata de vita sau de oaie - 300g

o ceasca de orez basmati

o ceapa taiata marunt

3 catei de usturoi

o legatura de patrunjel

o legatura de marar

4 linguri de frunze de schinduf uscat(fenugreek) sau de verdeata sabzan

o lingurita de sare

o lingurita de piper

2 lingurite de turmeric

o lingurita de coriandru macinat

o lingurita de praf de chilli

2 oua

pasta de tomate

ulei pentru gatit.

Preparare

  • 1. Intr-o tigaie nelipicioasa se incalzesc cateva linguri de ulei, se adauga ceapa taiata si usturoiul tocat si se calesc pana cand ceapa devine sticloasa. Se aduaga turmericul si orezul si caleste pana cand bobul de orez devin translucid.
    Se adauga carnea tocata peste amestecul de orez si se amesteca pana cand isi schimba culoarea. Se condimenteaza cu coriandru, sare, piper, chilli, patrunjel, marar si schinduf.
    Se pun cele 2 oua pentru a se lega compozitia.
    Se da la o parte de pe foc si se lasa sa se raceasca putin.

    2. Vinetele se spala bine si se cresteaza taieturi longitudinale, se decupeaza cate 3 "felii" de aproximativ 1 cm daca vinetele sunt mici si 2 cm daca au dimensiuni mai mari,formandu-se buzunare care se vor umple cu compozitia de carne si orez. Se presara sare peste vinete si se lasa la scurs jumatate de ora. Inainte de a se umple se spala cu jet de apa rece si se sterg cu un servet curat.

    3. Buzunarele longitudinale din vinete se umplu cu compozitia de carne si orez care se preseaza bine inauntru, lasand cam jumatate de centimetru liber. Se presara putina faina peste carne pentru a nu se imprastia carnea la fiert. Mie mi-a iesit cam multa compozitie si am mai umplut si trei rosii :)

    4. Se aseaza vinetele intr-un vas termorezistent si se toarna pe langa ele pasta de tomate diluata cu apa pana la jumatatea vinetelor.

    5. Se dau la cuptor 45min - 1 ora la foc potrivit si se scot la fiecare 10 minute pentru a se stropi cu sosul din tava.

    6. Se servesc ca atare, cu orez sau cu paine.

Poze

Dolmeh Bademjan- Vinete umplute persane, poza 1Dolmeh Bademjan- Vinete umplute persane, poza 2Dolmeh Bademjan- Vinete umplute persane, poza 3



Comentarii:

27/08/2013

Sunt foarte bune...merita ancercate....

(0) (0) Abuz
30/07/2013

Superrr

(0) (0) Abuz
19/09/2012

De abia astept sa o incerc...

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Rosii umplute - simplu si gustos
Rosii umplute - simplu si gustos
6 porții
1h25m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tajine cu chiftele
Tajine cu chiftele
8 porții
1h20m
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Tajine cu miel si prune uscate
Tajine cu miel si prune uscate
4 porții
2h30m
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Vinete umplute
Vinete umplute
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Vinete umplute cu carne
Vinete umplute cu carne
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Vinete umplute
Vinete umplute
2 porții
30 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Cine nu iubeste salata de vinete?Cine nu iubeste salata de vinete?Si noi ce mai pregatim cu ...vinete?Si noi ce mai pregatim cu ...vinete?Oua scotiene sau chiftele umplute cu ou fiertOua scotiene sau chiftele umplute cu ou fiert

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: