Petitchef

Dolmeh bademjan- vinete umplute persane

Felul principal
2 porții
30 min
1 oră
Ușor

Ingrediente

2

Preparare

  • 1. Intr-o tigaie nelipicioasa se incalzesc cateva linguri de ulei, se adauga ceapa taiata si usturoiul tocat si se calesc pana cand ceapa devine sticloasa. Se aduaga turmericul si orezul si caleste pana cand bobul de orez devin translucid.
    Se adauga carnea tocata peste amestecul de orez si se amesteca pana cand isi schimba culoarea. Se condimenteaza cu coriandru, sare, piper, chilli, patrunjel, marar si schinduf.
    Se pun cele 2 oua pentru a se lega compozitia.
    Se da la o parte de pe foc si se lasa sa se raceasca putin.

    2. Vinetele se spala bine si se cresteaza taieturi longitudinale, se decupeaza cate 3 "felii" de aproximativ 1 cm daca vinetele sunt mici si 2 cm daca au dimensiuni mai mari,formandu-se buzunare care se vor umple cu compozitia de carne si orez. Se presara sare peste vinete si se lasa la scurs jumatate de ora. Inainte de a se umple se spala cu jet de apa rece si se sterg cu un servet curat.

    3. Buzunarele longitudinale din vinete se umplu cu compozitia de carne si orez care se preseaza bine inauntru, lasand cam jumatate de centimetru liber. Se presara putina faina peste carne pentru a nu se imprastia carnea la fiert. Mie mi-a iesit cam multa compozitie si am mai umplut si trei rosii :)

    4. Se aseaza vinetele intr-un vas termorezistent si se toarna pe langa ele pasta de tomate diluata cu apa pana la jumatatea vinetelor.

    5. Se dau la cuptor 45min - 1 ora la foc potrivit si se scot la fiecare 10 minute pentru a se stropi cu sosul din tava.

    6. Se servesc ca atare, cu orez sau cu paine.

Rețete inrudite

YouTube


Poze

Dolmeh Bademjan- Vinete umplute persane, poza 1
Dolmeh Bademjan- Vinete umplute persane, poza 2
Dolmeh Bademjan- Vinete umplute persane, poza 3

Întrebări:




Comentarii:

27/08/2013

Sunt foarte bune...merita ancercate....

(0) (0) Abuz
30/07/2013

Superrr

(0) (0) Abuz
19/09/2012

De abia astept sa o incerc...

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Vinete umplute
Vinete umplute
2 porții
30 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Vinete umplute la cuptor
Vinete umplute la cuptor
4 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Vinete umplute cu carne
Vinete umplute cu carne
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Rosii umplute - simplu si gustos
Rosii umplute - simplu si gustos
6 porții
1 h 25 m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Vinete tempura
Vinete tempura
6 porții
1 h 19 m
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Rulouri cu vinete si parmezan
Rulouri cu vinete si parmezan
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Cine nu iubeste salata de vinete? Cine nu iubeste salata de vinete? Oua scotiene sau chiftele umplute cu ou fiert Oua scotiene sau chiftele umplute cu ou fiert

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.