Petitchef

Falafal - varianta 1

Felul principal
4 porții
30 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
1/2 kg. boabe naut

250 g cartofi dulci fierti

250 g ceapa

30 g ardei iute proaspat (cili)fara samburi

5 catei usturoi

1 lingura bicarbonat

1 lingurita sare

1/2 lingurita scortisoara

3/4 lingurita coriandru(seminte)

1 1/2 lingurite chimion macinat

piper negru

ulei pentru prajit

Preparare

  • Se imoaie boabele de naut cel putin 8 ore, dupa acea se spala si se strecoara.Se adauga, cartofii, ceapa, usturoiul si ardeiul si se macina in masina de carne ( de preferat sa nu fie macinata prea fin) .
  • Se acopera si se lasa sa stea putin la rece. O ora inainte de prajit se adauga bicarbonatul si condimentele si se amesteca bine. Se fac cu mainile umede sfere mici si se prajesc in ulei adanc si incins, pina primesc culoare in toate partile.





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Falafal - varianta 3
Falafal - varianta 3
6 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Varza a la cluj- varianta bihoreana
Varza a la cluj- varianta bihoreana
4 porții
45 min
Foarte ușor
2 / 5
Rețetă Harira, supa marocana
Harira, supa marocana
8 porții
1h40m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Falafel - simplu si rapid
Falafel - simplu si rapid
5 porții
18 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tajine cu chiftele
Tajine cu chiftele
8 porții
1h20m
Ușor
4.6 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: