Fasolea in prealabil spalata si eventual inmuiata se pune la fiert impreuna cu costita afumata daca se doreste, radacinoasele pentru supa curatate, foia/-le de dafin, 1 sau jumatate de ceapa si fierele de patrunjel, telina si cimbru.Se fierb pina cind fasolea se inmoaie.
Cind fasolea este fiarta se trage oala deoparte si intr-o alta oala potrivita cantitatii de fasole se pune grasimea la incins.
In grasime se prajeste ceapa si se caramelizeaza f. usor cu 1lc zahar.Mai departe se adaoga faina si se amesteca energic ca acesta sa nu se prinda de fundul oalei. Se stinge cu 2ls de otet si 2-3 polonice din zeama in care s-a foart fasolea.
Se lasa usor sa dea 2-3 clocote si se adaoga fasolea scursa., impreuna cu carnea de pe costite, daca s-a pus. Se sareaza , pipereaza, daca este nevoie se mai adaoga ceva zeama si se lasa sa fiarba totul usor ca 15 minute.
La sfirsit se adaoga daca mai este nevoie sare + piper, usturoiul trecut prin presa si se presara cu frunze de patrunjel verde taiate marunt.