Petitchef

Fasole boabe scazuta

Felul principal
4 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4

Preparare

  • Fasolea in prealabil spalata si eventual inmuiata se pune la fiert impreuna cu costita afumata daca se doreste, radacinoasele pentru supa curatate, foia/-le de dafin, 1 sau jumatate de ceapa si fierele de patrunjel, telina si cimbru.Se fierb pina cind fasolea se inmoaie.
  • Cind fasolea este fiarta se trage oala deoparte si intr-o alta oala potrivita cantitatii de fasole se pune grasimea la incins.
  • In grasime se prajeste ceapa si se caramelizeaza f. usor cu 1lc zahar.Mai departe se adaoga faina si se amesteca energic ca acesta sa nu se prinda de fundul oalei. Se stinge cu 2ls de otet si 2-3 polonice din zeama in care s-a foart fasolea.
  • Se lasa usor sa dea 2-3 clocote si se adaoga fasolea scursa., impreuna cu carnea de pe costite, daca s-a pus. Se sareaza , pipereaza, daca este nevoie se mai adaoga ceva zeama si se lasa sa fiarba totul usor ca 15 minute.
  • La sfirsit se adaoga daca mai este nevoie sare + piper, usturoiul trecut prin presa si se presara cu frunze de patrunjel verde taiate marunt.

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Salata de fasole boabe-Petitchef
Salata de fasole boabe-Petitchef
4 porții
55 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Tarta cu ciocolata si fasole rosie
Tarta cu ciocolata si fasole rosie
10 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Crochete de fasole alba
Crochete de fasole alba
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Fasole boabe cu ciolan de porc
Fasole boabe cu ciolan de porc
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Fasole boabe noua cu carne afumata
Fasole boabe noua cu carne afumata
6 porții
1h10m
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Fasole scazuta cu afumatura
Fasole scazuta cu afumatura
4 porții
14 ore
Ușor
4.2 / 5

Rețete

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăO aromă intensă de cafeaO aromă intensă de cafeaUn fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.