Petitchef

Fasole galbenă cu sos provensal

o mâncărică de post delicioasă

Felul principal
4 porții
5 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Ceapa se curăță, se toacă mărunt și se călește ușor în ulei.
    Adăugăm fasolea galbenă curățată și înlăturăm codițele (în cazul în care este proaspătă), apoi se taie în bucățele de 3-4 cm.
    Eu am folosit congelată (așa găsim tot timpul anului).
    Acoperim cu apă (apă fiartă) și lăsăm să fiarbă la foc mic pentru 10-15 minute.
    Adăugăm zahărul, vinul, roșiile tăiate mărunt (cu tot cu sos) și usturoiul tocat mărunt.
    Mai lăsăm să dea câteva clocote.
    Condimentăm cu sare și piper.
    Adăugăm verdeață proaspătă (eu am ales mărarul) și amestecăm.
    Poftă bună!


Întrebări:




Comentarii (11):

Georg, 09/03/2019

Pare banala, e simpla si, este buna mai ales cu ceva condimente. Decit retete pretentioase cu nume care mai de care mai bine "banala mincare de fasole" cum se exprima o doamna sau un domn postac pe aici. Si pe deasupra este gatibila si in post si se potriveste si la dietele numeroaselor boli. Bravo

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Anca, 09/03/2019

Foarte buna si pt diabetici, fasolea verde /galbena corecteaza glicemia

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
07/04/2015

Este fff buna asa o gatesc si eu .

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
10/04/2016

In general ne palce sa denumim mancarurile cat mai sofisticat aratand o provenienta straina si chiar exotica a lor. Sosul provensal nu este o inventie provensala. Acesta mancare este cunoscuta si in Romania. Se numeste fasole vrede scazuta ( spre a o deosebi de ciorba) si aita. Adica condimentata cu usturoi.Reteta prezentata este fara carne , dar se poate gati si cu piept de pui taiat cubulete si prajit la tigaie pana se rumeneste si firet in sosul respectiv odata cu fasolea. Daca fasolea este conservata( la borcan) atunci aceasta se pune la gatit peste respectivul sos atunci cand carnea este aproape fiarta si se mai gateste 10 minute.Mancarea este o mnacare care trebuie condimentata bine dandu-ise o nota picanta accentuata mediu.Cine nu suporta mancarea picanta , poate sa foloseasca numai usturoi pisat (mujdei) si sare. In loc de piept de pui se pot folsi si fructe de mare , in special creveti dar si calmar.Ca mancare de post se gateste fara carne sau cu fructe de mare.

(2) (0) Abuz
24/03/2014

Baaaa da voi mincaty usturoi nu va jucati nu mergeti la servici??? nu e pentru voi e pentru cei din jur

(0) (2) Abuz
25/07/2013

E ok!

(0) (0) Abuz
05/04/2012

Cred ca este foarte buna. Nu are de ce sa nu fie. Usoara la stomac.

(0) (0) Abuz
05/04/2012

ESTE GROZAVA

(0) (0) Abuz
04/04/2012

Banal

(0) (1) Abuz
30/03/2012

ARATA BINE SI CRED CA ESTE F.BUNA ESTE OK.

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Hummus de fasole alba si lapte de cocos
Hummus de fasole alba si lapte de cocos
10 porții
5 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta cu ciocolata si fasole rosie
Tarta cu ciocolata si fasole rosie
10 porții
35 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Salata de fasole boabe-petitchef
Salata de fasole boabe-petitchef
4 porții
55 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Crochete de fasole alba
Crochete de fasole alba
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Chiftelute vegetariene de seitan in sos de rosii
Chiftelute vegetariene de seitan in sos de rosii
3 porții
50 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Romesco - sos spaniol de ardei rosii Romesco - sos spaniol de ardei rosii Sriracha sos – sosul de ardei chili Sriracha sos – sosul de ardei chili From „Salsa” with love! From „Salsa” with love!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează