Petitchef

Fasole Batuta sau Frecata (Reteta Video)

Oricum i-am zice, fasolea batuta sau fasolea frecata este o reteta care merita incercata (din cand in cand). Este perfecta alaturi de muraturi si paine proaspata, dar poate fi si o garnitura gustoasa langa friptura. Traditional fasolea batuta se serveste cu ceapa prajita in ulei cu boia de ardei sau pasta de tomate, dar astazi va propunem o reteta putintel mai dietetica. Voi ce reteta de fasole batuta aveti ?

Antreuri
5 porții
15 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

5

Preparare

  • Taiem ceapa verde in rondele.
    Tocam marunt patrunjelul.
  • Pregatim un blender in care punem trei sferturi din cantitatea de fasole boabe fiarta.
    Adaugam ceapa verde, dar pastram cateva rondele pentru ornat.
    Punem patrunjelul, semintele de chimion, uleiul de masline si pasta de susan.
    Condimentam cu piper macinat.
  • Mixam pana cand obtinem o pasta fina.
  • Punem pasta obtinuta peste fasolea boabe ramasa intreaga.
  • Amestecam, gustam si condimentam, daca mai este nevoie.
  • Ornam cu rondele de ceapa verde, boabe de mustar si pasta de ardei iute.
    Servim simpla, cu paine calda sau ca si garnitura.
  • POFTA BUNA!


Întrebări:




Comentarii (11):

constanta_s2014
constanta_s2014, 03/10/2023

Buna idee sa folosesti fasolea boabe in loc de naut dar, in cazul asta, poate ar trebui sa schimbi numele retetei pentru ca singura legatura cu fasolea batuta este fasolea, in rest, celelalte ingrediente nu au nicio tangenta cu denumirea.

(1) (0) Abuz
26/03/2016

Mi se pare ca ai confundat chimionul cu chimenul, sunt doua seminte asemanatoare, dar cu gust diferit, ia documenteaza-te sa nu mori proasta!

(0) (1) Abuz
29/03/2015

Si chimion si pasta de susan?!

(0) (0) Abuz
28/03/2015

Buna gustoasa hranitoare

(0) (0) Abuz
Ambra, 27/03/2015

Daca facem pasta toata fasolea si adaugam ulei de masline de preferat, zeama de la o lamaie si o lingurita otet si ceapa taiata foarte marunt vom avea un fel de salata care complecteaza excelent la friptura la tava, carnati etc Incercati!

(0) (0) Abuz
27/03/2015

Aceasta este rețeta de humus adaptată la fasole. fasolea bătută nu are de-a face cu pasta de susan și uleiul de măsline, că de unde să le ia baba Rada din Cucuieți? Fasolea bătută tradițională se face fie cu mujdei, ulei (preferabil de dovleac) și ceapă călită, fie cu ulei, ceapă tocată mărunt și puțin oțet (icre de fasole)

(2) (0) Abuz
Reteta-Video
Răspuns Reteta-Video:

Nu este reteta traditionala, asa cum este si precizat, dar merita incercata!

27/03/2015

Reteta bazata pe varianta araba, hommos sau hummus (depinde de zona), insa de tip romanesc, anume cu fasole inloc de naut. La noi, se mai numeste si "fasole fácáluitá" de pe vremea cand nu exista celebrul "blender mioritic". A se lua in considerare, ca merge bine si cu castraveciori murati.

(1) (0) Abuz
Reteta-Video
Răspuns Reteta-Video:

Intr-adevar, este o adaptare! Merita sa o incercati daca vreti si altceva decat clasica fasole batuta, dar evident ca depinde de fiecare....

Rodica Rosenthal, 28/02/2015

Facem fasole batuta (frecata), ori boabe?

(0) (0) Abuz
02/05/2014

Foarte bunaaaaaaaa

(1) (0) Abuz
02/05/2014

Cred ca-i buna ,dar pasta de susan cand se pune

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Hummus de fasole alba si lapte de cocos
Hummus de fasole alba si lapte de cocos
10 porții
5 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Salata de fasole boabe-petitchef
Salata de fasole boabe-petitchef
4 porții
55 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Crochete de fasole alba
Crochete de fasole alba
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tarta cu ciocolata si fasole rosie
Tarta cu ciocolata si fasole rosie
10 porții
35 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Ragoût vegetarian
Ragoût vegetarian
2 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Bucura-te de verde, mananca fasole verde! Bucura-te de verde, mananca fasole verde! Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează