Petitchef

Ficat cu ciuperci si ghimbir

Felul principal
4 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
500 g ficat de vitel,

250 g ciuperci,

20 g ghimbir,

o rosie (mai mare),

100 ml vin alb,

o legatura de ceapa verde,

unt,

sare,

piper.

Preparare

  • Ficatul se taie in felii groase de 1 cm, se spala si se usuca. Ficatul se aseaza intr-o tava unsa cu unt si se da la cuptor pentru 15 minute.
  • Intre timp curatam ciupercile, se spala si se taie in sferturi sau in doua in functie de marime.
  • Se calesc ciupercile intr-o tigaie cu 2 linguri de unt si adaugam ghimbirul feliat subtire.
  • Se adauga si ceapa verde taiata rondele si rosiile taiate felii. Condimentam cu sare si piper.
  • Scoatem ficatul din cuptor, il asezam peste ciuperci, stropim cu vin si se mai da la cuptor pentru 15 minute.



Comentarii:

21/07/2013

Felicitari!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Risotto de quinoa si ciuperci
Risotto de quinoa si ciuperci
3 porții
55 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Ciuperci cu oua
Ciuperci cu oua
12 porții
30 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Pui cu ghimbir si lemongrass
Pui cu ghimbir si lemongrass
2 porții
1h23m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Ficat prajit cu sos de ceapa si ciuperci
Ficat prajit cu sos de ceapa si ciuperci
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Ficat cu ciuperci si smantana la cupor
Ficat cu ciuperci si smantana la cupor
2 porții
1h45m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Ficat de vițel cu ciuperci și cimbru
Ficat de vițel cu ciuperci și cimbru
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

9 lucruri pe care trebuie sa le stiti despre ghimbir9 lucruri pe care trebuie sa le stiti despre ghimbirMancaruri cu ... ciuperciMancaruri cu ... ciuperciCateva cuvinte despre … GhimbirCateva cuvinte despre … Ghimbir

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: