Petitchef

Ficat prajit cu sos de ceapa si ciuperci

Felul principal
4 porții
15 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Ficatul se spala bine si se portioneaza in bucatele mai mici, daca trebuie. Ciupercile se spala si se taie feliute, ceapa se curata, se spala si se taie inele, usturoiul se curata si se taie nu foarte marunt.
    Totul, cu exceptia sarii si a usturoiului, se pune la prajit in ulei incins cu capacul pus. Din cand in cand se amesteca. Dupa ce zeama scade si ficatul este rumenit, se adauga usturoiul si se mai lasa la prajit inca 5 minute. La urma, se da sare, sau fiecare isi pune cata sare doreste, in farfurie. Sarea intareste ficatul, de aceea nu se pune in timpul prepararii. Se serveste ca atare sau cu cartofi prajiti si parmezan ras.


Întrebări:




Comentarii:

04/11/2013

E buun

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
17/08/2013

Excellent...face diferenta...sarea la urma...eu am pus si putina verdeata....

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
06/09/2013

K

(0) (0) Abuz
31/01/2013

Super buna...

(0) (0) Abuz
04/09/2012

Celor ce comenteaza aiurea si habar nu au sa-si taie o felie de paine.Reteta e super.Nu trebuie neaparat sa o respecteti intocmai.Imaginatia poate fi bogata.Oana v-a oferit o reteta.Dar romanul,ca de obicei e tare in cioc.Toti cocalarii comenteaza aiurea.Ca e un ficat,ca ceapa e gri.Nu vreti ca Oana sa vina sa va si gateasca reteta? Niste parveniti.Aia sunteti.Iar sosul de ceapa ,e in creierul celui ce a comentat despre asta.

(0) (0) Abuz
21/07/2012

Unde este sosul de ceapa ??? Stai cam prost la explicatiii. Totul este doar o amestecatura de orice. Una din cele mai proaste retete de pe net. Pofta buna! Si mai bine lasa-te de aceasta activitate.

(0) (0) Abuz
21/07/2012

Ziceai la ingrediente ca ne trebuie o punga de ficat de pui. La preparare vorbesti doar de un singur ficat, cu restul ce faci?
Sarea intareste ficatul? Da, dar numai pe cel de vita sau porc! Ficatul de pui nu se intareste daca il saram inainte sau in timpul pregatirii. Inca un mit destramat!

(0) (0) Abuz
30/12/2011

Io imi prepar ficatu numa cu wisky si bere. Nu stiu cat mai tine...

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Pui prăjit coreean cu sos picant gochujang - dakgangjeong
Pui prăjit coreean cu sos picant gochujang - dakgangjeong
2 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pui prăjit in stil coreean, super crocant!
Pui prăjit in stil coreean, super crocant!
2 porții
1 h 15 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Rulouri din carne porc cu sos de ciuperci
Rulouri din carne porc cu sos de ciuperci
2 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pui cu spanac și ciuperci și sos cremos
Pui cu spanac și ciuperci și sos cremos
6 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Ciupercile și bucătăria românească Ciupercile și bucătăria românească Ceapa - istorie si curiozitati Ceapa - istorie si curiozitati Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara! Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează