Petitchef

Frigarui de pui si creveti

Felul principal
4 porții
15 min
15 min
Foarte ușor
Frigarui de pui si creveti
  • (4.50/5 - 4 voturi)
  • 3
Frigarui de pui si creveti
 

Ingrediente

Numarul de porții: 4
1 piept de pui dezosat, fara piele, taiat fasii lungi de 1,5 - 2 cm grosime

8 rosii cherry

4 cepe verzi, taiata bucatele

12 creveti mari, decorticati (se lasa doar codita intacta, daca se doreste)

1 lingura de ulei de alune (sau de floarea-soarelui)

2 linguri de sos de soia

1 lingurita de pasta de ardei iute

1 lingura de suc de limeta

2 catei de usturoi, dati prin razatoare

2 lingurite de miere

2 lingurite de ulei brun de susan

2 lingurite de seminte de susan

coriandru proaspat (sau patrunjel), pentru ornat

foi de salata verde, pentru servit

8 frigari de lemn

orez cu bob lung fiert, pentru servit

feliute de limeta (sau de lamaie), pentru ornat

Preparare

  • Se prepara o marinada amestecand intr-un castron uleiul cu sos de soia, pasta de ardei iute, suc de limeta, usturoi si miere. Se imparte marinada in doua si se amesteca, in case separate, cu fasiile de pui si cu crevetii. Se lasa la marinat 30 de minute. Intre timp se pun frigarile de lemn in apa fierbinte si se lasa la inmuiat.
  • Se incinge grill-ul cuptorului. Se infig in 4 frigari cate 3 creveti, alternandu-i cu bucati de ceapa verde. Fasiile de pui se infig serpuite, in forma de S, intepate in cate 3 locuri. In fiecare curba a fasiei de carne se infige in frigare cate o rosie cherry.
  • Se tapeteaza cu folie metalica o forma de copt; peste aceasta se asaza un gratar. Pe gratar se asaza frigarile. Se ung cu marinada si se frig sub grill, la 15 cm distanta de acesta, circa 2 minute pe fiecare parte. La fiecare intoarcere se ung cu marinada ramasa in castron. Se scot frigaruile cu creveti si se pastreaza la cald. Se continua frigerea frigaruilor cu pui, alte 3-4 minute pe fiecare parte.
  • Inainte de a le servi, se stropesc frigaruile cu ulei de susan si se presara cu seminte de susan si frunze de coriandru. Se servesc alaturi de orez fiert.




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Salata de sfecla rosie cu piept de pui si maionezaSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maionezaMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: