Petitchef

Friptura de miel

Felul principal
4 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
5-2 kg carne de miel


4-5 cartofi taiati in 4(cui ii place)


Bait:

8-10 dinti usturoi(zdrobit)

1 foaie de dafin rupta in bucati mici

o lingurita boia dulce

o lingurita plina de sare dura

un varf de cutit piper alb macinat

sucul de la o lamaie

150 ml vin alb

100 ml apa

Preparare

  • Intr-un vas mare punem usturoiul zdrobit si restul ingredientelor pt baitz, amestecam bine
    Intr-un recipient(trebuie sa aiba capac ce se poate inchide ermetic) asezam carnea deja curatata si crestata, adaugam baitz-ul peste carne, punem capacul si bagam in frigider peste noapte, chiar se poate lasa si 24 ore, din cand in.
  • Cand agitam recipientul sau intoarcem carnea
    dupa timpul scurs taiem o ceapa rondele si punem intr-o tava, asezam carnea peste ceapa la fel si baitz-ul turnam peste carne si bagam in cuptor preincalzit la 180-200* pt circa 1:30 min
    daca doriti sa puneti si cartofi, adaugati dupa 30 min
    Carnea iese foarte frageda si gustoasa!

Poze

Friptura de miel, poza 1Friptura de miel, poza 2Friptura de miel, poza 3Friptura de miel, poza 4Friptura de miel, poza 5Friptura de miel, poza 6



Comentarii:

cris_nedelcovici, 27/04/2016

Bely......te exprimi cam dificil.....5-2 kg carne, sau " chiar se poate lasa si 24 ore, din cand in."pe scurt: ai belyt-o

(0) (0) Abuz
29/11/2013

Bun si gustos ....trebuie sa fie.!!!

(0) (0) Abuz
02/05/2013

Foarte buna

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Friptura de miel cu cartofi
Friptura de miel cu cartofi
8 porții
40 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Friptura de miel la cuptor
Friptura de miel la cuptor
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Friptura din coasta de miel
Friptura din coasta de miel
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Pulpa de miel in sare cu rozmarin
Pulpa de miel in sare cu rozmarin
4 porții
2h30m
Ușor
4 / 5
Rețetă Pulpa de miel inabusita
Pulpa de miel inabusita
2 porții
2h10m
Ușor
3.5 / 5
Rețetă Tajine cu miel si prune uscate
Tajine cu miel si prune uscate
4 porții
2h30m
Ușor
4.8 / 5

Rețete

Articole conexe

Friptura de miel de PasteFriptura de miel de PasteFriptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Cum gatim corect o friptura – testul degetuluiCum gatim corect o friptura – testul degetului

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: