Petitchef

Friptura din carne de vita weiße scherzel

Felul principal
2 porții
20 min
25 min
Foarte ușor
Aici este o reteta complet pentru punerea socrela mea a scris în caietrul cu retete.

Ingrediente

Numarul de porții: 2
2 kg Weiße Scherzel

180 g sunca/slanina Kaiser

sare

piper

40 g ulei/untura pt.prajit

200 g morcov

200 g pastirnac

200 g telina

240 g ceapa

2 ls pasta de tomate

1/8 l vin rosu

1 ½ l supa de vacuta

100 g praz

2 - 3 foi de dafin

patrunmjel verde cu crenguta (merge si din congelator)

cimbru 2 - 3 crengute (merge si de la congelator)

Preparare

  • Cuptorul se incinge la 220°C.
    Cu slanina/sunca se spicuieste bucata de carne.De aceea se taie in bucati pe masura care se baga la congelator.Inghetate se pot introduce mai usor in gaurile facute in bucata de carne pentru friptura.
    Legumele se curata si se taie in cuburi,iar ceapa se taie marunt.
    Carnea spicuita se sareaza si pipereaza si se prajeste rapid pe toate partileun uleiul/untura incinsa.Caartea s eprajeste rapid si in grasimea bine incinsa, deoarece prin acest procedeu ni-se inchid porii si bcarnea ramina suculenta si frageda.
  • Carnea se scoate din oala si se tine la cald.Eu am impachetat-o in folie de aluminiu si am introdus-o in cuptor.
    In grasimea ramasa in oala si inca bine incinsa se prajesc primadata legumele pina acestestea se in moaie bine, amestecind in continuu.
  • Cind legumele au inceput usor sa se inmoaie si sa prinda culoare se adaoga si ceapa si se prajeste in continuare.pina ce toate legumele s-au inmuiat bine.Se adaoga condimentele si pasta de tomate si se parajeste amestecind in continuu pina cind grasimea/legumele din culoarea rosie, primesc o culoare maronie.
    Legumele se deglaseaza punind din vinul rosu, amestecind mereu pina ce acesta scade.Se repeta mereu aceasta operatie pina ce tot vinul a fost folosit si acesta a scazut vizibil si legumele sa-u prajit avind o culoare maronie.
  • Se adaoga supa, dar doar atita cit carnea sa fie doar 2/3 acoperita cu lichid, verdeturile si carnea. Se acopera si se introduce in cuptorul incins pentru ca 2 1/2-3 ore.
  • Din cind in cind se toarna deasupra din sosul cu legume din oala, sau se intoarce carnea din cind in cind pe cealalta parte.
    Carnea este gata atunci cind se smite ca este moale.
    Crnea se scoate din sos si e pune la cald la fel intr-o folie.
  • Cu un polonic se scoate lichidul cu grasimea care sa adunat deasupra sosului si acesta se mixeaza sau se trece printr-o sita dupa care se prepara un Sauce Demi Glace.
    Acesta se leaga ori cu 2-3 ls de legume din sos care se mixeaza sau se trec pintr-o sita, ori cu faina sau amidon.
  • Acest Sauce Demi Glace se degusteaza, eventual se mai cindimenteaza dupa gustul individual si se serveste inga carnea care acum se poate portiona in felii cu o g de 1 1/2-2 cm.





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Friptura de vita cu sos de bere
Friptura de vita cu sos de bere
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Friptura de vita la cuptor
Friptura de vita la cuptor
2 porții
1 oră
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Harira, supa marocana
Harira, supa marocana
8 porții
1h40m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Vita stroganoff - simplu si rapid
Vita stroganoff - simplu si rapid
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Pot-au-feu, o reteta clasica frantuzeasca
Pot-au-feu, o reteta clasica frantuzeasca
6 porții
4h20m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

De ce sa consumam carne de vita?De ce sa consumam carne de vita?Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Retete cu carne de pui gata in 30 minuteRetete cu carne de pui gata in 30 minute

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: