Petitchef

Friptura mediteraneana

Felul principal
4 porții
15 min
45 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
5oo gr carne de vitel fara os

4 linguri ulei de masline

2 rosii

2 ardei grasi

100 gr masline negre fara samburi

50 ml vin rosu

2 catei de usturoi

cate o linguurita de cimbru, tarhon, marar

1 ceasca de bulion sau pasta de rosii

sare, piper

Preparare

  • Incingeti uleiul sau untura intr-o tigaie adanca, puneti carnea taiata feliute foarte subtiri si o prajiti pana se rumeneste usor. Adaugati usturoiul pisat, vinul si fierbeti inabusit timp de 2 minute. Adaugati rosiile taiate marunt (eu le dau pe razatoare), ardeiul taiat felii subtiri si ierburile aromatice. Dupa cateva minute adaugati si bulionul. Fierbeti pana se fragezeste carnea si se inmoaie ardeii. Adaugati maslinele tocate marunt, puneti sare si piper dupa gustsi mai dati totul in cateva clocote. Friptura o puteti servi cu paste fainoase, la alegere. Pastele le fierbeti dupa instructiunile de pe pachet, le scurgeti, treceti pe sub un jet de apa rece si le amestecati cu sosul si carnea pregatite.

    Nota:
    Pastele integrale sunt mai bune pentru sanatate. Pastele integrale au cel mai bun continut de fibre, vitamine – B1, B2, B3, B5, K si E – si de minerale, precum calciu, fier, magneziu, fosfor, zinc si mangan. Fibrele formeaza un gel care ajuta stomacul si absortia de glucoza. De aceea spaghetele normale au o incarcatura glicemica de 37, pe cand cele integrale de 23.

Întrebări:




Comentarii (23):

25/05/2014

Friptura mediteraniana????????????? imbecili

(0) (0) Abuz
21/04/2014

Pastele trecute sub jet de apa??sper ca glumesti dar explica si mie cum dracu dai rosiile pe razatoare ?astept raspuns

(1) (0) Abuz
20/04/2014

Cred da merita incercata

(0) (0) Abuz
22/06/2012

Excelenta. Si f. usor de facut

(0) (0) Abuz
22/06/2012

Am incercat-o este fffbuna

(0) (0) Abuz
20/06/2012

In poza se vede doar macaroane cu ceva sos in rest ;;;;;;;;;;:!!!!!!

(0) (0) Abuz
20/06/2012

Destul de buna ca reteta se poate amesteca cu orice paste si cu brocoli cui ii place,cu cartofi,sau cu ciuperci.Se mai poate pune mult ardei rosu taiat fideluta ,este o nebunie

(0) (0) Abuz
19/06/2012

Poate bagati si pastele ca ingredient...Asa ca fapt divers,ca nu apar decat la sfarsitEventual schimbati numele retetei...

(0) (0) Abuz
19/06/2012

F bun....

(0) (0) Abuz
18/06/2012

Pare gustoasa

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Friptura tocata
Friptura tocata
6 porții
35 min
Foarte ușor
Rețetă Friptura de gluten cu sos de rosii
Friptura de gluten cu sos de rosii
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Medalioane cu linte rosie
Medalioane cu linte rosie
4 porții
1h15m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Humus din linte rosie
Humus din linte rosie
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tian cu legume
Tian cu legume
4 porții
55 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei