Petitchef

Friptura simpla la cuptor

Felul principal
6 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
1 kg carne macra

3 cepe

1 lingura ulei

1 lingura bulion

sare.

Preparare

  • Carnea se sareaza si se lasa la marinat o jumatate de ora. Se pune carnea si ceapa taiata rondele intr-o tava si se pune in cuptorul fierbinte. Se lasa sa se prajeasca putin apoi se adauga putina apa.
  • Se stropeste din cand in cand cu lingura din sosul format. Se lasa pana cand carnea este bine patrunsa(careva ore bune). Daca este neceasar se mai adauga apa.Se scoate si se taie felii subtiri.
  • Intre timp se face repede sosul: se scurge grasimea din tava, iar în zeama care a ramas, se adauga 1 ? 2 linguri de apa si putin bulion de rosii. Se lasa sa dea cateva clocote, se amesteca bine. Sosul se strecoara si se toarna fierbinte peste friptura.
  • Se serveste cu garnitura de paste sau cu cartofi.

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Friptura de soia la cuptor
Friptura de soia la cuptor
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Friptura de aripi de curcan cu cartofi la cuptor
Friptura de aripi de curcan cu cartofi la cuptor
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Friptura de iepure la cuptor (reteta video)
Friptura de iepure la cuptor (reteta video)
6 porții
1h40m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Pastrav la cuptor simplu si rapid
Pastrav la cuptor simplu si rapid
2 porții
25 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Anghinare la cuptor
Anghinare la cuptor
2 porții
1h15m
Ușor
3.1 / 5
Rețetă Camembert la cuptor, cu nuci si miere
Camembert la cuptor, cu nuci si miere
4 porții
25 min
Foarte ușor
3.7 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.