Petitchef

Frittata cu ceapă, omleta perfectă pentru o masă rapidă!

Un clasic al bucătăriei italiene: frittata cu ceapă! Acest fel de mâncare economic, ușor de făcut și gustos pe care toată familia îl va iubi ;-) Pur și simplu călește ceapa într-o tigaie cu capac, prepară un amestec de ouă și parmezan , apoi gătește-l în tigaie pentru câteva minute. Frittata poate fi servită ca fel principal, însoțită de o salată sau ca aperitiv, tăiată în mici părți ! Cel mai bun lucru la această rețetă este că se consumă atât caldă cât și rece :-)

Felul principal
2 porții
7 min
10 min
Foarte ușor
257 Kcal

Ingrediente

2
Cost estimat: 1.26 (0.63€/porție)

Materiale

  • Castron
  • Tigaie anti-aderentă
  • Mandolină

Preparare

  • Etapa 1 - Frittata cu ceapă, omleta perfectă pentru o masă rapidă!
    Curățați și tăiați ceapa în felii subțiri folosind mandolina (dacă nu aveți una, puteți tăia fâșii subțiri cu un cuțit).
  • Etapa 2 - Frittata cu ceapă, omleta perfectă pentru o masă rapidă!
    Turnați ulei de măsline în tigaie și adaugați feliile de ceapă, apoi căliți aproximativ 10 minute la foc mediu, amestecând din când în când (ceapa trebuie să fie translucidă).
  • Etapa 3 - Frittata cu ceapă, omleta perfectă pentru o masă rapidă!
    Între timp, bateți ouăle într-un castron. Adăugați parmezanul ras, un praf de sare, un praf de piper și amestecați totul bine.
  • Etapa 4 - Frittata cu ceapă, omleta perfectă pentru o masă rapidă!
    Când ceapa este fiartă, răspândiți-o uniform pe fundul tigăii. Adaugați apoi amestecul de ouă bătute, asigurându-vă că este distribuit uniform (recomandăm să țineți tigaia de mâner și să o rotiți pentru a întinde amestecul). Gătiți frittata aproximativ 7 minute la foc mediu/mic cu capacul pus.
  • Etapa 5 - Frittata cu ceapă, omleta perfectă pentru o masă rapidă!
    Verificați dacă marginile se desprind ușor și dacă fundul este bine gătit. Apoi întoarceți frittata de ceapă folosind o farfurie (sau un capac plat).
  • Etapa 6 - Frittata cu ceapă, omleta perfectă pentru o masă rapidă!
    Continuați să gătiți pe cealaltă parte aproximativ 4-5 minute la foc mediu, fără capac.
  • Etapa 7 - Frittata cu ceapă, omleta perfectă pentru o masă rapidă!
    Gata, frittata de ceapă este gata. O puteți servi caldă sau rece, depinde de dvs.!

Rețete inrudite

YouTube

Frittata la cuptor


Observații:

Pot păstra frittata de ceapă?
Puteți păstra frittata la frigider timp de 2 zile, acoperită etanș cu folie alimentară sau așezată într-un recipient ermetic.

Ce pot folosi în loc de parmezan ras?
Pentru frittata de ceapă, va funcționa și grana padano ras sau pecorino ras. Dacă folosiți pecorino, adăugați mai puțină sare la ouăle bătute.

Pot face frittata de ceapă la cuptor?
Desigur, odată ce ceapa este fiartă, se adaugă peste ouăle bătute și se amestecă. Transferați apoi totul într-un vas tapetat cu hârtie de copt în partea de jos și coaceți la 200°C aproximativ 20-25 de minute.

Ce ceapă să folosiți pentru frittata?
Folosiți ceapa cu gust ușor, ca ceapa alba!

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Informații nutriționale pentru 1 porție (137g)
Calorii: 257Kcal
  • Carbo: 2.8g
  • Grăsimi: 20.3g
  • Grăsimi sat.: 5.2g
  • Proteine: 15.6g
  • Fibre: 0.5g
  • Zahăr: 2.2g
  • ProPoints: 7
  • SmartPoints: 8

Poze

Frittata cu ceapă, omleta perfectă pentru o masă rapidă!
Frittata cu ceapă, omleta perfectă pentru o masă rapidă! - poza 2
Frittata cu ceapă, omleta perfectă pentru o masă rapidă! - poza 3
Frittata cu ceapă, omleta perfectă pentru o masă rapidă! - poza 4

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Frittata la air fryer
Frittata la air fryer
2 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Frittata la cuptor
Frittata la cuptor
8 porții
35 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Ouă benedict: rețeta perfectă pentru micul dejun!
Ouă benedict: rețeta perfectă pentru micul dejun!
4 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Omletă de dovlecei și quinoa
Omletă de dovlecei și quinoa
2 porții
25 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Frittata sau omleta italiana Frittata sau omleta italiana Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara! Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara! Ceapa - istorie si curiozitati Ceapa - istorie si curiozitati

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează