Furnici in copac

(4.20/5 - 91 voturi)
9 comentarii

  • Furnici in copac
  • Furnici in copac, Poza 2
  • Furnici in copac, Poza 3
Type:
Felul principal
Numarul de porții:
3 porții
Preparare:
20 min
Gătire:
10 min
Gata în:
30 min
Dificultate:
Ușor

Ingrediente

300 g carne tocata de porc
200 g taitei
5 ciuperci shiitake uscate
2 fire de ceapa verde
1 bucata de ghimbir
2 catei de usturoi
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita piper
2 ardei iuti
piper Sichuan
1 lingurita amidon
2 lingurite sos de soia light
1 lingurita de sos de soia dark
1 lingurita vin de orez
1 lingurita ulei de ardei iute (daca nu aveti, suplimentati cu inca o teaca de ardei iute)
2 lingurite ulei de susan

Preparare

Ciupercile shiitake uscate se pun la inmuiat intr-un castron cu apa. Carnea tocata se pune intr-un castron si peste ea se adauga sarea, 1 lingurita de sos de soia, otetul de orez, 1 lingurita de ulei de susan si amidonul; se amesteca bine si se lasa la frigider 20 de minute.

Taiteii se scufunda intr-o oala cu apa clocotita si se lasa 5 minute, apoi se trec prin apa rece si se scurg.
Ardeiul iute se toaca marunt, ghimbirul, usturoiul si ceapa se toaca marunt, de la ceapa se separa partea alba de cea verde.

In wok se incinge 1/2 lingurita de ardei iute si cealalta lingurita de ulei de susan.(uleiul de ardei iute, pe langa faptul ca este foarte aromat si bineinteles iute, are o culoare rosiatica tare placuta care va da un aspect frumos mancarurilor. )

Peste uleiul incins se adauga ardeii iuti tocati marunt, apoi se adauga partea alba de la ceapa, ghimbirul si usturoiul si piperul Sichuan.
Se calesc toate pret de cateva secunde dupa care se adauga carnea tocata pregatita anterior, se caleste pana incepe sa formeze un sosulet
Taiem ciupercile shiitake hidratate si le adaugam la amestecul de carne, adaugam taiteii de orez scursi de apa, iar peste ei sosul de soia light si restul de ulei de ardei iute. Amestecam totul bine astfel incat bucatelele de carne sa fie imbinate cu taiteii, transferam pe un platou.

Rețete inrudite


Întrebări:







Comentarii:

16/03/2014

Cred ca-i bun ,trebuie incercata cu toate ca -mi lipsesc uleiul de ardei si susan si vinul de orez

(0) (0) Abuz
16/03/2014

O reteta sanatoasa si delicioasa, cei drept ceva timp de preparat ia

(0) (0) Abuz
16/03/2014

Unde sunt furnicile? Cred ca ti s-au pus pe creier (daca ai)!

(0) (0) Abuz
18/03/2014

Bunut dar cam iute pentru mine

(0) (0) Abuz
16/03/2014

Iubesc mancarea chinezeasca!

(0) (0) Abuz
16/03/2014

Trebuie sa fie o bunatate

(0) (0) Abuz
16/03/2014

Da, este f reusita

(0) (0) Abuz
16/03/2014

Buna ,dar picanta

(0) (0) Abuz
valni, 24/01/2011

Very good

(0) (0) Abuz


Punctează această reţetă:



Rețete

Articole conexe

Chicken Parmigiana pentru o masa in doi sau una in familie!Chicken Parmigiana pentru o masa in doi sau una in familie!Cartofii - fel de mancare sau garnitura?Cartofii - fel de mancare sau garnitura?Bite size sau finger food?Bite size sau finger food?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:

(c) Madeinwork | Mențiuni legale