Petitchef

Galuste cu gris pentru supe

Felul principal
2 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2
2 oua

sare

o lingura de ulei

gris

Preparare

  • Albusul de la doua oua se bat spuma tare impreuna cu un praf de sare. Se adauga galbenusurile, o lingura de ulei; se bate de 4-5 ori sa se amestece putin apoi se pune gris (pentru un ou cu greutatea de 60 g sunt necesare 90 g de gris).
  • Se amesteca usor numai prin rasturnare. Intr-o cratita cu o suprafata mai mare se pune apa cu sare, se pune pe foc. Se uda o lingura in apa si cu ea se iau din marginea compozitiei galuste care se pun unele langa altele.
  • Galustele se iau tot timpul numai din marginea compozitiei, fara sa se mai amestece in ea. Se fierb in clocote mici, 12-15 minute ( dupa 7-8 minute galustele se intorc); isi vor mari de trei ori voluml si vor fi pufoase fara sa se imprastie. Dupa ce sunt fierte, galustele se iau cu spumiera si se pun in supa.
A adi`s blog



Comentarii:

10/10/2013

Superb

(0) (0) Abuz
07/02/2013

Imi place retetele

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Galuste din ficat/ leberknödel auf wiener art
Galuste din ficat/ leberknödel auf wiener art
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Galuste imperiale pt. supa
Galuste imperiale pt. supa
2 porții
34 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Galuste din gris arta austriaca
Galuste din gris "arta austriaca"
2 porții
30 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Supa de cartofi si praz
Supa de cartofi si praz
4 porții
1 oră
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Supa de naut cu spanac
Supa de naut cu spanac
5 porții
50 min
Foarte ușor
3.1 / 5
Rețetă Supa de praz si lapte de cocos
Supa de praz si lapte de cocos
2 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Cum se fac galuste pufoase din gris?Cum se fac galuste pufoase din gris?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: