Petitchef

Ghiveci de legume

Felul principal
4 porții
40 min
20 min
Foarte ușor
sau
Este foarte gustoasa si usoara.

Ingrediente

4 porții
- 1 ceapa tocata marunt

- 6 rosii mari curatate de pielita si taiate cubulete

- 2 ardei grasi verzi taiati fideluta

- 2 dovlecei potriviti de marime taiati cubulete

- 1/2 vanata mijlocie cu tot cu coaja taiata cubulete

- 1/2 morcov dat pe razatoarea mare

- o mana de pastai

- o mana de mazare

- 1/2 ardei rosu mare

- 1 praz taiat inele

- o mana de ciuperci taiate felii,

- piper macinat

- sare dupa gust

- ulei, patrunjel verde

Preparare

Etapa 1

Ceapa, ardeiul si morcovul se calesc in ulei pana se inmoaie. Se adauga dovleceii, vanata, inelele de praz, pastaile si mazarea impreuna cu o jumatate de cana de apa (nu se pune mai mult pentru ca legumele isi lasa destula zeama) si se acopera cu un capac. Focul trebuie sa fie micut.

Etapa 2

Cand s-au inmuiat toate legumele, se adauga ciupercile si se mai lasa cateva minute la foc mic. La sfarsit se pun cubuletele de rosii, se potriveste de sare si piper, se mai lasa sa dea un clocot si se opreste focul.

Etapa 3

Adaugam si patrunjelul tocat marunt.
Se poate servi calda dar si rece.






Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăUn fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Mâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiMâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: