Petitchef

Ghiveci de legume (lecsó)

Felul principal
4 porții
15 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
4-5 rosii



4 cepe verzi sau o ceapa alba


5 catei de usturoi

100 ml suc de rosii

1 frunza de dafin

3-4 fire de patrunjel

1/2 lingurita cimbru uscat

1/2 lingurita zahar

1 lingurita sare

1/2 lingurita piper

ulei

Preparare

  • Treaba-i simpla: se incinge putin ulei, se adauga ceapa maruntita, usturoiul taiat felii si morcovii taiati rondele.
  • Cand ceapa s-a inmuiat un pic se adauga rosiile taiate cuburi , ardeii si verzaciunile.
  • Se toarna sucul de rosii si inca 200 ml apa, se condimenteaza cu zahar, sare si piper . Se lasa sa fiarba la foc mic pana cand morcovii sunt aproape facuti .
  • In cele din urma se adauga si cartofii taiati cuburi si se mai tine pe foc inca vreun sfert de ceas.
  • Lecsó se savureaza ca atare sau alaturi de carnati prajiti, ochiuri sau smantana.





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Ghiveci de legume gatit in vase zepter
Ghiveci de legume gatit in vase zepter
8 porții
50 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Ghiveci cu legume, orez si carne la cuptor
Ghiveci cu legume, orez si carne la cuptor
4 porții
55 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Gradina de Paste (humus si legume mici)
Gradina de Paste (humus si legume mici)
10 porții
10 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Tian cu legume
Tian cu legume
4 porții
55 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Cele mai bune 10 legume preparate la gratarCele mai bune 10 legume preparate la gratarRatatouille - Un amestec impetuos legumeRatatouille - Un amestec impetuos legume5 legume cu mai putin de 10 calorii5 legume cu mai putin de 10 calorii

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: