Petitchef

Ghiveci de legume (lecsó)

Felul principal
4 porții
15 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
4-5 rosii



4 cepe verzi sau o ceapa alba


5 catei de usturoi

100 ml suc de rosii

1 frunza de dafin

3-4 fire de patrunjel

1/2 lingurita cimbru uscat

1/2 lingurita zahar

1 lingurita sare

1/2 lingurita piper

ulei

Preparare

  • Treaba-i simpla: se incinge putin ulei, se adauga ceapa maruntita, usturoiul taiat felii si morcovii taiati rondele.
  • Cand ceapa s-a inmuiat un pic se adauga rosiile taiate cuburi , ardeii si verzaciunile.
  • Se toarna sucul de rosii si inca 200 ml apa, se condimenteaza cu zahar, sare si piper . Se lasa sa fiarba la foc mic pana cand morcovii sunt aproape facuti .
  • In cele din urma se adauga si cartofii taiati cuburi si se mai tine pe foc inca vreun sfert de ceas.
  • Lecsó se savureaza ca atare sau alaturi de carnati prajiti, ochiuri sau smantana.

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Ghiveci de legume gatit in vase zepter
Ghiveci de legume gatit in vase zepter
8 porții
50 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Ghiveci cu legume, orez si carne la cuptor
Ghiveci cu legume, orez si carne la cuptor
4 porții
55 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Ghiveci cu legume, orez si carne la cuptor
Ghiveci cu legume, orez si carne la cuptor
4 porții
2 ore
Ușor
4.2 / 5
Rețetă Gradina de Paste (humus si legume mici)
Gradina de Paste (humus si legume mici)
10 porții
10 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Tian cu legume
Tian cu legume
4 porții
55 min
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.