Petitchef

Gulas

Felul principal
4 porții
30 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
500 g carne de vaca

3 cepe mari

100 ml ulei


1 ardei gras

1 capatana usturoi

piper, sare, boia de ardei dulce

1,5 kg cartofi

1 legatura patrunjel

1 lingura pasta de tomate

500 ml supa de oase sau apa

1 pahar smantana

Preparare

  • Carnea de vita, dupa ce se spala, se taie bucati mici si se caleste in ulei incins. Cand a prins culoare, se scoate pe o farfurie iar in uleiul ramas se caleste ceapa, morcovul taiat marunt si ardeiul cateva minute.
  • Se adauga carnea la loc in cratita, se stinge cu supa de oase si se adauga boiaua. Se tine la foc mic, cu capac, o ora sau mai mult, pana este fiarta carnea.
  • Se adauga si cartofii taiati sferturi, usturoiul si pasta de tomate, se mai lasa pe foc pana se fierb cartofii iar la final se condimenteaza cu sare si piper, se ia de pe foc si se adauga patrunjelul si smantana.
  • Unele persoane fac si niste galusti din faina dar mi se pare prea mult pe langa cartofi asa ca am sarit peste partea asta.
  • Se mananca cu muraturi si cu un vin alb demidulce alaturi.

Poze

Gulas, poza 1Gulas, poza 2Gulas, poza 3Gulas, poza 4Gulas, poza 5



Comentarii:

Florica, 09/08/2019

Foarte buna , excelenta reteta !!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
03/02/2014

Buna

(0) (0) Abuz
26/11/2013

Cool

(0) (0) Abuz
24/07/2013

Super buna

(0) (0) Abuz
14/06/2013

Delicios

(0) (0) Abuz
01/06/2013

Ai 5 stele de la mine.

(0) (0) Abuz
20/04/2013

Bravo mamaie !!

(0) (0) Abuz
19/01/2013

Excelent

(0) (0) Abuz
19/10/2012

Superb

(0) (0) Abuz
23/05/2012

Este foarte buna

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Midii cu cartofi prajiti
Midii cu cartofi prajiti
2 porții
1h10m
Foarte ușor
Rețetă Clapon cu castane
Clapon cu castane
12 porții
2h35m
Ușor
5 / 5
Rețetă Salpicão - salata braziliana
Salpicão - salata braziliana
5 porții
1h35m
Foarte ușor
Rețetă Gulas cu carne de porc
Gulas cu carne de porc
2 porții
50 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Gulas unguresc cu costita de porc
Gulas unguresc cu costita de porc
4 porții
30 min
Foarte ușor
3.8 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: