Petitchef

Iahnie cu carnati

Felul principal
8 porții
20 min
2 ore
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
500 g fasole alba, boabe mari

4-5 bucati cu carnati afumati

o jumatate ardei gras rosu

o jumatate ardei gras verde

un morcov potrivit

o ceapa mica ,uscata

2 fire ceapa verde

3 linguri cu bulion

100 ml ulei

sare,vegeta, piper , boia dulce, cimbru

marar, patrunjel

Preparare

  • Fasolea se spala, se pune in apa si se lasa la inmuiat peste noapte.A doua zi se scurge de apa in care a stat si se umple oala cu apa fierbinte .Se pune pe foc si se lasa sa fiarba. Scurgem apa si inlocuim cu alta, fierbinte,de trei ori (asa fac eu). Cand fasolea s-a inmuiat putin se adauga morcovul si ardeiul gras cuburi, ceapa uscata si ceapa verde taiate mic si un praf de sare.Lasam sa fiarba.

    Intre timp taiem carnatii rondele si ii "tragem "
    putin la tigaie in ulei incins.

    Dupa ce fasolea a fiert de ajuns (aprox. o ora si
    jumatate) si apa a scazut, adaugam carnatii
    cu tot cu uleiul in care s-au prajit, bulionul,
    mararul taiat fin, condimentele dupa gust
    si mai dam pentru 15 minute la cuptor.

    Dupa ce oprim focul mai presaram deasupra un praf de cimbru si patrunjel tocat marunt.

Poze

Iahnie cu carnati, poza 1Iahnie cu carnati, poza 2Iahnie cu carnati, poza 3


Comentarii:

02/02/2015

02 Febr.2015- Daca fasolea este tinuta in aparece de seara pana dimineata nu este nevoie sa se arunce prima. a doua si a treia apa dupa ce a inceput sa fiarba. Se arunca toate vitaminele si mineralele care sunt in fasole. Celuloza s-a inmuiat si nu mai este necesara aruncarea apei. In rest reteta este completa.

(0) (0) Abuz
niku1964
niku1964, 16/05/2013

Excelent!!!

(0) (0) Abuz
Nicolae
Nicolae, 28/05/2010

...

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Iahnie de fasole la ceaun
Iahnie de fasole la ceaun
2 porții
1 oră
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Iahnie de fasole
Iahnie de fasole
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Iahnie de fasole cu ciolan afumat
Iahnie de fasole cu ciolan afumat
6 porții
45 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Carnati caramelizati
Carnati caramelizati
7 porții
50 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Carnati cu vin alb
Carnati cu vin alb
3 porții
35 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Carnati cu mamaliga
Carnati cu mamaliga
2 porții
50 min
Foarte ușor
4.2 / 5

Rețete

Articole conexe

Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: