Petitchef

Lasagna alla calabrese

Felul principal
4 porții
30 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
doua pachete de lasagna

un kg carne macinata (vita + porc)

doi catei usturoi

o ceapa mijlocie

jumatate pahar vin alb

o legatura marisoara de patrunjel

cca 1,2 litri suc de rosii

3 oua fierte tari

parmezan (cit mai mult)

doua mozzarelle

prosciuto cotto (sunca presata)

3 linguri ulei de masline

sare (dupa gust)

Preparare

  • Intii facem ragu pentru lasagna. Curatim, spalam si taiem ceapa maruntel, usturoiul il curatim si taiem si le punem intr-un vas destul de incapator impreuna cu uleiul. Cind ceapa s-a aurit, adaugam carnea macinata/tocata si invirtim bine pina aceasta se prajeste un picut, dupa care adaugam vinul.
  • Cind vinul scade, adaugam sucul de rosii, patrunjelul spalat si taiat marunt si potrivim de sare. Lasam la foc moderat, pina vom obtine un sos nu prea gros, pentru ca nu vom folosi besciamella.
  • Cu aceasta reteta inaugurat tava detasabila, cumparata pentru a face torturi. Lasagna cumparat-o, dar se poate face in casa, cu graba, nu avut timp, asa ca folosit pe cea din comert. Punem doi litri de apa intr oala pe aragaz, iar cind aceasta incepe sa clocoteasca, punem cite o foaie de lasagna si o lasam vreo 30 de secunde, facem asa pe rind cu fiecare foaie, deci scoatem foaie si o punem in tava si tot asa.In tava am pus intii un strat de ragu, mai mult suc de rosii decit carne macinata.
  • Apoi un strat de lasagna, vedeti ca marginile ridicat un pic, tava fiind detasabila as fi putut pierde sosul dintre foi, apoi un strat de ragu.Apoi un ou jumatate taiat cuburele mici sau sfarimat cu aparatul de pisat usturoi, mozzarella taiata cuburele,sunca presata, tocata sau data tot prin aparatul pentru usturoi, apoi mult parmezan ras si incepem din nou cu: un strat de foi lasagna, ragu, oua, mozzarella, sunca, parmezan terminind cu foi, ragu, mozzarella si mult parmezan. Dam tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru cca 25 de minute. Lasam foarte putin sa se raceasca, taiem si servim.

Poze

Lasagna alla calabrese, poza 1Lasagna alla calabrese, poza 2Lasagna alla calabrese, poza 3Lasagna alla calabrese, poza 4





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Medalioane cu linte rosie
Medalioane cu linte rosie
4 porții
1h15m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Clapon cu castane
Clapon cu castane
12 porții
2h35m
Ușor
5 / 5
Rețetă Lasagna alla bolognese
Lasagna alla bolognese
3 porții
1h5m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Lasagna cu 3 feluri de branza si spanac
Lasagna cu 3 feluri de branza si spanac
4 porții
1h10m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Lasagna
Lasagna
4 porții
1h10m
Foarte ușor
3 / 5

Rețete

Articole conexe

Lasagna - fel de mancare preparat in toata lumeaLasagna - fel de mancare preparat in toata lumea

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: