Petitchef

Lasagna bolognese

Felul principal
4 porții
22 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
250 g foi de lasagna

600 g carne

sos de rosii

1 ceapa medie

1-2 morcovi rasi

60 g unt

2 linguri faina

400 ml lapte

sare, piper

busuioc, oregano

nucsoara, usturoi granulat

ulei de masline

100 ml vin rosu sec

Preparare

  • Secretul unei lasagne bolognese reusite este legat de prepararea sosurilor. Intotdeauna sosul bolognese se prepara primul, deoarece are nevoie de un timp mai mare de gatire. In carti, se vorbeste de 3 ore, eu am fiert numai o ora, dar a iesit perfect si asa.
  • Deci, pentru acest sos, tocam in primul rand carnea si ceapa. Radem morcovul pe razatoarea mica. Le calim in 2 linguri de ulei de masline, pana cand carnea capata culoare.
  • Imediat ce apa lasata de carne scade, adaugam condimentele , cam cate o lingurita rasa din fiecare , sosul de rosii si cam o jumatate de pahar de vin rosu sec .
  • Si toata minunea asta se fierbe la foc mic o ora, amestecand din cand in cand in vas. E de preferat sa folositi in vas din teflon, cu fundul gros.Asa.... Si acum facem sosul bechamel. Fara poze din timpul procesului de fabricare. Totul se face foarte rapid, se amesteca continuu, ca sa nu se prinda si sa nu se formeze cocoloase.
  • Se topeste untul. Se da cratita la o parte de pe foc si se incorporeaza faina. Se pune cratita la loc pe foc si incepem sa adaugam laptele, putin, cate putin, amestecand de preferat cu un tel in forma de para. Chiar daca la inceput se vor forma cocoloase mici, nu va speriati, pe masura ce adaugati laptele si amestecat icu telul, vor disparea.
  • Sosul bechamel se fierbe pana capata consistenta smantanei. Se condimenteaza cu sare, piper alb, nucsoara. Si gata.Urmeaza partea cea mai simpla. Intr-un vas termorezistent punem in strat de sos bechamel, un strat de foi de lasagna, un strat de sos bolognese.
  • Ultimul strat trebuie sa fie de sos bechamel, peste care se pune un strat generos de branza/cascaval ras. Se introduce la cuptor si se coace timp de 45-50 minute la 180 grade. O imagine a straturilor, inainte de a merge la cuptor.

Poze

Lasagna bolognese, poza 1Lasagna bolognese, poza 2





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Medalioane cu linte rosie
Medalioane cu linte rosie
4 porții
1h15m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Linte spaniola
Linte spaniola
4 porții
55 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Parmentier de canard
Parmentier de canard
4 porții
1h5m
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Lasagna bolognese
Lasagna bolognese
4 porții
1h30m
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Lasagna bolognese (reteta video)
Lasagna bolognese (reteta video)
8 porții
45 min
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Lasagna alla bolognese
Lasagna alla bolognese
3 porții
1h5m
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Lasagna - fel de mancare preparat in toata lumeaLasagna - fel de mancare preparat in toata lumea

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: