Petitchef

Lasagna cu anghinare si ricotta

Felul principal
6 porții
40 min
15 min
Ușor
Lasagna fantastica pentru cei care urmeaza o dieta lacto vegetariana.

Ingrediente

Numarul de porții: 6
Pentru o tava de 6 portii

250 gr foi lasagne cu ou

4 anghinare medii

300 ml sos Bechamel

250 gr ricotta

1 ou

sare

piper

1 catel de usturoi

parmezan ras- dupa gust

ulei masline- dupa gust

lapte- dupa gust

Materiale

blender
chopper electric
spatul

Preparare

  • Mai intai pregati Bechamelul urmand reteta pe care o gasiti pe site-ul nostru (bineințeles ca puteti folosi si din comert, gata pregatit)
  • Curatati anghinarele. Scoateti inima si partile carnoase ale tulpinii, apoi puneti-le deoparte intr-un bol cu apa si lamaie.
  • Dupa ce ati terminat de curatat totul, taiati anghinarele curatate in bucati si puneti-le la calit intr-o tigaie cu ulei si un catel de usturoi intreg. Gatiti timp de aproximativ 15 minute cu capacul acoperit.
  • In acest moment, turnati anghinarea calita in vazul chopperului (eliminati catelul de usturoiul), adaugati putina apa si amestecati-le pana aveti un amestec cremos.
  • Intr-un bol sfaramati ricotta cu o furculita.. Adaugati putin lapte si continuati sa amestecati. Cand este suficient de cremos, puneti peste si amestecul de anghinare si amestecati bine. Condimentati cu sare.
  • In cele din urma, adaugati si oul in amestec si amestecati pana devine omogen.
  • Preiîncalziti cuptorul la 200° C si intre timp montati lasagna. Mai intai unt bine tigaia, apoi turnati un strat copios de bechamel pe partea de jos.
  • Acum puneti un prim strat de foi de lasagna (fara a le opari in apa) si peste el turnati 3-4 linguri de amestec de anghinare / ricotta / ou si niveleaza cu ajutorul unei spatule. Apoi faceti un alt strat de lasagna si repetati operațiunea (ideal este să faceti cel putin- 4 straturi)
  • Cand ati ajuns la ultimul strat de lasagna turnati bechamelul ramas si presarati cu mult parmezan raz si piper.
  • Coaceti 15-18 minute la 200°.

Poze

Lasagna cu anghinare si ricotta, poza 1Lasagna cu anghinare si ricotta, poza 2

Întrebări:






Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Lasagna-reteta traditional italiana
Lasagna-reteta traditional italiana
8 porții
6h20m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Ravioli cu ricotta
Ravioli cu ricotta
2 porții
2h5m
Ușor
3.9 / 5
Rețetă Anghinare la cuptor
Anghinare la cuptor
2 porții
1h15m
Ușor
3.1 / 5
Rețetă Salata Caesar - irezistibila
Salata Caesar - irezistibila
2 porții
1h5m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Lasagna cu dovlecei
Lasagna cu dovlecei
8 porții
1h25m
Ușor
4 / 5

Rețete

Articole conexe

Ricotta - urda italianaRicotta - urda italianaLasagna - fel de mancare preparat in toata lumeaLasagna - fel de mancare preparat in toata lumea

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: