Petitchef

Lasagna cu vinete

Felul principal
6 porții
2 ore
45 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
600 g vinete, taiate in felii subtiri de 5 mm

sare si piper negru

9-12 foi de lasagna cu spanac

ulei de masline pentru uns

25 g parmezan ras

Pentru sosul béchamel

600 ml lapte

1 morcov, taiat felii

1 ceapa, tocata

1 frunza de dafin

1 bob de cuisoare

1 lingura patrunjel proaspat tocat

12 boabe de piper negru

35 g unt

35 g faina

1 lingurita nucsoara macinata

Penrtu sosul de rosii

1 lingura ulei de masline

250 g ceapa, tocata

2 catei de usturoi, zdrobiti

800 g rosii din conserva

1 lingurita oregano uscat

4-6 linguri busuioc maruntit

Preparare

  • Se pregateste sosul béchamel.Se toarna laptele intr-o cratita, se adauga morcovul, ceapa, frunza de dafin, bobul de cuisoare, patrunjelul si boabele de piper si se dau intr-un clocot.Se ia cratita de pe foc, se acopera si se lasa amestecul sa se infuzeze 30-40 minute.Se strecoara laptele infuzat si se scot mirodeniile.Se topeste untul intr-o cratita, se presara faina si se caleste 1 minut.Se incorporeaza incet laptele si se da in clocot, amestecand continuu pana cand sosul este suficient de gros incat sa se lipeasca de lingura.Se lasa sa fiarba la foc mic 3 minute, iar apoi se adauga sare, piper si nucsoara dupa gust.
  • Intre timp ce se infuzeaza laptele, se pregateste sosul de rosii.Se incalzeste la foc potrivit uleiul de masline intr-o cratita mare, se adauga ceapa si se caleste 6-8 minute, pana cand se inmoaie si devine sticloasa.Se adauga usturoiul in cratita si se caleste totul 1-2 minute.Se adauga rosiile si oregano si se da in clocot, apoi se fierbe la foc mic fara capac 30-45 minute, amestecand des pana cand sosul a scazut la aproximativ o treime.Se adauga sare si piper dupa gust.
  • Intre timp se oparesc pe rand feliile de vinete, cate 4-5 minute fiecare transa, pana cand se inmoaie.Se lasa deoparte.
  • In timp ce se oparesc vinetele, se pune o cratita cu apa la fiert si se fierb foiile de lasagna in transe de cateva foi odata, cate 8 minute sau pana cand se inmoaie.Se pun sub un jet de apa rece, se zvanta bine si se lasa deoparte.
  • Se incalzeste cuptorul la 180?C.Se unge cu ulei o tava sau un vas termorezistent.
  • Se incalzeste cuptorul la 180?C.Se unge cu ulei o tava sau un vas termorezistent.
  • Se coace lasagna 35-40 minute pana cand se rumenste si se topeste parmezanul.Se serveste direct din tava.

Poze

Lasagna cu vinete, poza 1Lasagna cu vinete, poza 2Lasagna cu vinete, poza 3Lasagna cu vinete, poza 4Lasagna cu vinete, poza 5Lasagna cu vinete, poza 6Lasagna cu vinete, poza 7Lasagna cu vinete, poza 8Lasagna cu vinete, poza 9Lasagna cu vinete, poza 10



Comentarii:

19/01/2014

Bravo

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Lasagna cu vinete
Lasagna cu vinete
4 porții
1h20m
Foarte ușor
Rețetă Clapon cu castane
Clapon cu castane
12 porții
2h35m
Ușor
5 / 5
Rețetă Supa de naut cu spanac
Supa de naut cu spanac
5 porții
50 min
Foarte ușor
3.1 / 5
Rețetă Medalioane cu linte rosie
Medalioane cu linte rosie
4 porții
1h15m
Foarte ușor
4.4 / 5

Rețete

Articole conexe

Cine nu iubeste salata de vinete?Cine nu iubeste salata de vinete?Si noi ce mai pregatim cu ...vinete?Si noi ce mai pregatim cu ...vinete?Lasagna - fel de mancare preparat in toata lumeaLasagna - fel de mancare preparat in toata lumea

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: