Petitchef

Lasagna de duminica

Felul principal
6 porții
20 min
35 min
Foarte ușor
Lasagna de duminica
  • votează acum
  • 12
Lasagna de duminica
 

Ingrediente

Numarul de porții: 6
800 g carne de vita tocata

1 ceapa rosie

2 catei de usturoi


1 ardei capia

o bucatica de telina

2 ciuperci ratacite prin frigider

3 linguri de ulei de masline

o ceasca vin rosu

o cutie rosii cubulete in bulion Cirio

o cana suc de rosii de casa

busuioc, cimbru, oregano, piper dupa gust

un litru lapte

50 g unt

2 linguri de faina

un praf de nucsoara

2 maini mari de parmezan ras

o bila de mozzarella

15 foi de lasagna

Preparare

  • A inceput cu prepararea sosului ragu pentru ca dureaza cel mai mult. A dat telina si morcovul pe razatoarea mica, am tocat ceapa, usturoiul si ardeiul cubulete si ciupercile lamele.
  • A pus intr-o cratita incapatoare, neaderenta, uleiul impreuna cu ceapa si usturoiul si am lasat cateva minute la foc mic sa se inmoaie. A adaugat apoi telina si morcovul rase, a amestecat si le-a mai lasat si pe acestea vreo 3 minute sa se inmoaie si sa se caramelizeze usor.
  • A pus apoi carnea tocata, am dat focul un pic mai mare si am amestecat pana cand carnea s-a schimbat la culoare si s-a desfacut in bucatele mici, omogene. A turnat apoi cescuta de vin rosu si a asteptat 4-5 minute sa se evapore tot alcoolul si sa mai scada lichidul din cratita.
  • Au urmat ardeiul si ciupercile si doua minute mai tarziu rosiile in bulion si sucul de rosii. A condimentat cu sare, piper, cimbru, oregano si busuioc si am lasat sa fiarba la foc mic aproximativ o ora.
  • Intre timp a preparat sosul Bechamel: a topit intr-o tigaie 50 g de unt apoi a adaugat deodata cele doua linguri de faina amestecand bine cu telul ca sa nu se formeze cocoloase.
  • A adaugat apoi laptele cald si am amestecat bine cu telul pe foc mic pana ce s-a legat un sos fin de consistenta unei smantani. A condimentat cu piper si nucsoara. Cand ambele sosuri au fost gata nu mi-a mai ramas decat sa asamblez lasagna. A pus in tava un strat de sos Bechamel apoi un strat de foi, un strat de sos ragu, un strat de bechamel si parmezan ras.
  • A repetat de patru ori iar deasupra ultimei foi nu a mai pus decat bechamel si parmezan. A acoperit cu folie de aluminiu si am dat la cuptorul incins la 180 de grade pentru aproximativ 40 de minute apoi a intepartat folia, a adaugat un strat de felii de mozzarella si a mai lasat 5 minute sa se rumeneasca. A mancat o portie pe nerasuflate si inca o jumatate in tihna, savurand fiecare bucatica. Le-a dus doua portii lui Roze si lui Cristi, una a lua-o Dia azi la birou iar cealalta. Ei bine, nimeni nu stie ce s-a intamplat cu ultima portie.




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Lasagna - fel de mancare preparat in toata lumeaLasagna - fel de mancare preparat in toata lumeaMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseVopsirea oualor de PasteVopsirea oualor de Paste

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: