Petitchef

Lasagna

Felul principal
8 porții
30 min
50 min
Dificil
O altfel de lasagna.....

Ingrediente

Numarul de porții: 8
500 g carne de vițel

500 g cârnați

2 linguri ulei de măsline

Sos marinara

Foi lasagna

400 g brânză de vaci


2 ouă

600 g mozzarella

Preparare

  • Pregătim din timp sosul marinara.
    Cârnații se curăță de membrana exterioară și se dau prin mașina de tocat împreună cu carnea de vițel.
    Călim în 2-3 linguri ulei de măsline carnea tocată, adăugăm 100 ml apă și lăsăm să fiarbă până scade tot sosul, după care adăugăm jumătate din cantitatea de sos marinara și amestecăm bine.
    Pregătim foile de lasagna conform instrucțiunilor de pe ambalaj - unele cer să fie opărite înainte de utilizare ;)
    Batem bine cele 2 ouă cu un praf de sare și piper.
    Adăugăm brânza de vaci și 200 g mozzarella dată pe răzătoare și amestecăm până la omogenizare.
    Punem jumătate din cantitatea rămasă de sos marinara - adică 1/4 din toată cantiatatea în vasul în care pregătim lasagna.
  • Aranjăm un strat de foi.
    Punem jumătate din amestecul de brânză de vaci.
    Adăugăm 1/3 din cantitatea de mozzarella deasupra.
    Punem jumătate din sosul de carne.
    Continuăm cu foi de lasagna, restul de amestec de brânza de vaci, 1/3 mozzarella, restul de sos de carne.
    Punem iar foi de lasagna, 1/3 mozzarella și 1/4 din sosul marinara.
    Se dă la cuptor preîncălzit la 200 grade C pentru 45-50 minute.
    Servim fierbinte.

Poze

Lasagna, poza 1Lasagna, poza 2Lasagna, poza 3


Comentarii:

stefan, 04/12/2018

Este foarte gustos ,merita incercat

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Miahaeladia, 04/12/2018

Minunata idee sa adaugam carnati, pentru un gust mai altfel decat lasagna obisnuita. Am facut-o si ai mei au fost incantati.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
lili_c2017_1, 04/12/2018

Fara branza de vaci / sosul nu este marinara/offffffffffffffff

(1) (0) Abuz
12/08/2014

Prea multe ingredient amestecate

(0) (0) Abuz
nimeni, 12/08/2014

Un ''ghiveci '' romanesc execrabil.Ce cauta carnatii,nu inteleg deloc si mai ales dupa ce fierb carnea pana scade sosul , o mai pun si aproape o ora la cuptor?????Nici bunica nu fierbea atat preparatele desi acum 50 de ani erau mai putine informatii, dar aveau talent,gust si placere .

(3) (0) Abuz
12/08/2014

Sint bune

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Macaroane cu branza-reteta americana
Macaroane cu branza-reteta americana
6 porții
59 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Burger monstru
Burger monstru
1 porții
15 min
Foarte ușor
Rețetă Lasagna (raw vegan)
Lasagna (raw vegan)
2 porții
20 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Lasagna cu spanac
Lasagna cu spanac
6 porții
55 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Lasagna cu carne
Lasagna cu carne
4 porții
1h30m
Foarte ușor
4.8 / 5

Rețete

Articole conexe

Lasagna - fel de mancare preparat in toata lumeaLasagna - fel de mancare preparat in toata lumea

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: