Petitchef

Lasagna

Felul principal
4 porții
40 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
450 g carne vita



un ardei gras

20 g ulei

100 g cascaval emmentaler

20 g pecorinno

2 rosii mari

50 g sos de rosii cu busuioc Barilla

50 g sos de rosii subtire ( nu apare in poza)

2 frunze de dafin

un pahar de vin alb

40 g telina

sare si piper

unt pentru uns tava.

50 g unt

50 g faina si 900 ml lapte

sosul bechamel

10 foi de lasagna.

Preparare

  • Ardeiul copt in cuptor pana cand pielita s-a desprins , apoi curatat si tocat. tocat ceapa, iar morcovul ras prin razatoarea mare.
  • Ardeiul copt in cuptor pana cand pielita s-a desprins , apoi curatat si tocat. tocat ceapa, iar morcovul ras prin razatoarea mare. Pus ceapa impreuna cu foile de dafin la calit, iar cand s-a inmuiat adaugat morcovul ras. Amestecat pana cand morcovul s-a inmuiat si el apoi adaugat carnea
  • Si mai calit impreuna 5 minute.Aici trebuia sa adaug un pahar de vin alb, sec, dar nu aveam decat rosu, iar sa ma duc sa cumpar nu aveam timp, asa ca pus apa. Lasat sa fiarba pana cand toata apa s-a evaporat, apoi adaugat sosurile de rosii si mai fiert 20 minute.
  • Pus ardeiul copt tocat si rosiile decojite tocate marunt, adaugat sare si piper si mai lasat 5 minute.
  • Intre timp facut un bechamel din 50 g unt, 50 g faina sare, piper si 900ml lapte, dupa metoda clasica. topit untul, adaugat toata faina amestecand bine si incorporat treptat laptele.
    Fiert 10 foi de lasagna cam 2 minute, cat sa se inmoaie putin. Pe cutie scria ca nu necesita fierbere, dar mie imi place sa fie putin moi, le manevrez mai usor si nu sunt casante.
  • Uns o tava cu unt, pus pe fundul ei un strat de bechamel, adaugat un strat de foi de lasagna, iar peste el pus un strat de ragu amestecul de carneacoperit cu bechamel si pus deasupra cascaval si pecorinno ras.
  • Repetat operatiunea pana cand ternimat ingredientele. Peste ultimul strat de foi am pus bechamel si ras din belsug cascaval si pecorinno.
    copt-o 20 de minute la 200 grade Celsius constatat ca, de cate ori fac lasagna sau canneloni, gustul este mult mai bun a doua zi. Asa s-a intamplat si de data asta, copilul zice ca alta data sa fac cu o zi inainte si s-o mancam in ziua urmatoare.

Poze

Lasagna, poza 1
Lasagna, poza 2
Lasagna, poza 3
Lasagna, poza 4
Lasagna, poza 5
Lasagna, poza 6
Lasagna, poza 7
Lasagna, poza 8
Lasagna, poza 9
Lasagna, poza 10
Lasagna, poza 11
Lasagna, poza 12
Lasagna, poza 13
Lasagna, poza 14

Întrebări:




Comentarii:

15/03/2013

BUN!

(0) (0) Abuz
24/01/2013

Arata bine

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Lasagna de macaroane
Lasagna de macaroane
8 porții
1h30m
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Lasagna cu paste de casa
Lasagna cu paste de casa
8 porții
45 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Lasagna cu sos ragu
Lasagna cu sos ragu
6 porții
1h30m
Ușor
4 / 5
Rețetă Burger
Burger
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Harira, supa marocana
Harira, supa marocana
8 porții
1h40m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Gratin de orez cu rosii
Gratin de orez cu rosii
6 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei