Petitchef

Lasagne cu spanac

Felul principal
6 porții
1 oră
1 oră
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
~ Sos Béchamel ~

80g faina


1,1/4lc sare(eventual si ceva vegeta)

nucsoara/muscat

piper

usturoi(ori proaspat, ori granulat)

frunzede patrunjel verde-OPTIONAL

~~~~~~~~~~~~~~~

2-3 cepe mari

1ls zahar

1ls unt/untura...

650g spanac (congelat sau proaspat taiat marunt)

100g Bacon sau Kaiser taiat marunt

1 piept micut de de pui/gaina, fiert-OPTIONAL

sare

piper

nucsoara/muscat

usturoi

9 foi de Lasagne(ori de cumparat ,ori facute in casa)

100-150g cascaval sau parmezan ras

Preparare

  • Un recipient destul de incapator si rezistent la temperaturi inalte,se unge cu grasime si se tapeteaza cu pesmet.
    Cuptorul se incinge la 200°C.
    Ceapa si usturoiul se curata si se taie marunt.
    Baconul la fel se taie in bucatele marunte.
    Daca se pune si carnita din piept de pui/gaina, aceasta trebuie sa fie fiarta,eventual in supa,are gust mult mai bun, dupa care se taie si ea in bucatele marunte.
    Cacavalul sau parmezanul se trec prin razatoare.
    Intr-o tigaie se incinge grasimea si se prajeste ceapa pina devine sticloasa.Se adaoga lingurita de zahar si se mai las putin sa se caramelize.
    Se adaoga baconul care se prajeste si el putin,amestecind in continuu sa nu se arda,se adaoga usturoiul si spanacul.
    Se condimenteaza cu sare,piper,nucsoara/muscat ,eventual cu inca ceva usturoi si/sau vegeta, toul se amesteca bine si se lasa la foc usor amestecind in continuu pina ce zeama lasata se evapora, si se trage deoparte.
    Separat se pregateste Sosul Béchamel.
    Laptele amesteca cu sare, piper, nucsoara/muscat, usturoi(proaspat/granulat), evetual daca se doreste cu ceva vegeta.
    Intr-o oala se incing bine cele 80g unt, se trage deoparte si adaoga faina si imediat se amesteca energic sa nu se faca cocoloase.
    Se pune iarsi pe focul care s-a micsoarat putin si la fel de energic se amesteca sa nu se faca cocoloase,cu laptele care se toarna treptat.Se adaoga, la fel daca se doreste ceva frunze de patrunjel taiate marunt si se fierbe usor si amestecind in continuu,pina ce sosul devine precum o budinca mai lichida.
    Se trage deoparte si eventual se mai condimenteaza daca este necesar.
    In recipientul pregatit in prealabil se pune un strat din sosul Béchamel, peste se presara ceva din amestecul de spanac.Peste se aseaza 3 bucati din foile de Lasagne si iarsi se toarna un strat din sosul Béchamel, se presara Spanac si jumatate di pieptul de pui(daca se pune), la fel se aseaza deasupra urmatoarele 3 bucati de foi de lasagne si asa se procedeaza mai departe.
    Ultimul strat trebuie sa fie de sos Béchamel si Spanac.
    Deasupra se presara cascaval/parmezan ras si se introduce in cuptorul deja incins, pentru ca 35-40 min.Pina ce se observa ca , deasupra cascavalul/parmezanul devine auriu.
    Se serveste cu ochiuri.

Poze

LASAGNE CU SPANAC, poza 1LASAGNE CU SPANAC, poza 2

Întrebări:




Comentarii:

26/03/2014

Fff buna

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Supa de naut cu spanac
Supa de naut cu spanac
5 porții
50 min
Foarte ușor
3.1 / 5
Rețetă Foietaj cu cod si spanac
Foietaj cu cod si spanac
4 porții
55 min
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Quiche cu branza de capra si spanac
Quiche cu branza de capra si spanac
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Lasagnea
Lasagnea
6 porții
1h30m
Foarte ușor
2.5 / 5
Rețetă Spanac cu dovlecei la cuptor
Spanac cu dovlecei la cuptor
6 porții
1h10m
Ușor
4.6 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: