Petitchef

Lipii din grau

Felul principal
1 porții
25 min
10 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 1
225 g/2 cani faina simpla

1 lingurita sare

3/4 lingurita praf de copt

3 linguri ulei masline

150 ml/ sau 2/3 cana apa calduta

Preparare

  • Amestecati sarea, faina si praful de copt intr-un vas. Amestecati si uleiul, adaugati apa calduta si framantati usor pana obtineti un aluat moale.
  • Acoperiti cu o folie si lasati deoparte 15 minute. Impartiti in 12 bucati si modelati in forma de bila.
  • Intindeti-le pe o suprafata presarata cu faina, in forma unui disc cu diametrul 15-18 cm. Reacoperiti-le pentru a se pastra moi.
  • Incalziti o tigaie sau un gratar, asezati o lipie si coaceti 1-2 minute pe o parte si cand incepe sa faca bule, intoarceti pe cealalta parte. Ar trebui sa ramana flexibila.
  • Luati lipia din tigaie si impaturiti-o intr-un prosop pentru a o pastra calda in timp ce preparati celelalte lipii in acelasi fel trebuie sa fie bine intinsa, subtirica...dar se lucreaza foarte usor daca e masa bine infainata.

Poze

Lipii din grau, poza 1Lipii din grau, poza 2Lipii din grau, poza 3Lipii din grau, poza 4Lipii din grau, poza 5Lipii din grau, poza 6Lipii din grau, poza 7Lipii din grau, poza 8Lipii din grau, poza 9





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Naan cu branza, lipii indiene cu branza
Naan cu branza, lipii indiene cu branza
4 porții
48 min
Ușor
4 / 5
Rețetă Medalioane cu linte rosie
Medalioane cu linte rosie
4 porții
1h15m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Salata greceasca sau horiatiki
Salata greceasca sau horiatiki
3 porții
30 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Lipii libaneze
Lipii libaneze
5 porții
1h15m
Ușor
4.9 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: