Petitchef

Lipii libaneze

Felul principal
5 porții
1 oră
15 min
Ușor
343 Kcal
Reteta este pentru circa 10 lipii de marime medie. Eu prefer sa le fac mai mici. Se pot servi cu hummus, naut batut, vinete, etc.

Ingrediente

Numarul de porții: 5
400 GR. FAINA ALBA(eu am incercat si varianta mai sanatoasa si anume cu 200 de gr.faina alba si 200 de gr.faina neagra si ies la fel)

280 ML. APA CALDUTA(am masurat cu lingura si este echivalentul a 24 de linguri de apa)

2 LINGURITE RASE DE SARE

1 LINGURITA RASA DE DROJDIE USCATA

2 LINGURI ULEI DE MASLINE

20 GR.ZAHAR(4 lingurite rase)

Preparare

  • Etapa 1 - Lipii libaneze
    Faina se pune intr-un castron si se adauga sarea,drojdia,zaharul si se toarna apa.

    Nu se amesteca ci se lasa 10 minute acoperite.
  • Etapa 2 - Lipii libaneze
    Dupa cele 10 minute se framanta foarte bine circa 10 minute,dupa care se adauga uleiul si se framanta pana ce acesta se incorporeaza.

    Se acopera si se lasa la crescut cam 1 ora.
  • Etapa 3 - Lipii libaneze
    Se pune faina pe blatul de lucru,se scoate coca din castron si se imparte in 10 bucati. Daca le vreti mai mari impartiti in mai putine bucati iar daca le vreti mai mici impartiti in mai multe bucati.
  • Acum este momentul sa porniti cuptorul si sa il preincalziti la 200 de grade. (treapta 7 la cuptorul normal)
  • Se ia fiecare bucata de coca,se da forma de sfera si se intinde cu sucitorul pana ajunge la o grosime de circa 5 mm.

    Aici va sfatuiesc sa intindeti doar cate 3 sfere o data pentru ca ele trebuiesc lasate la crescut 10 minute astfel incat pana se coc primele aveti timp sa le intindeti pe urmatoarele trei si sa aiba timp sa creasca si ele pe masa.

    8.Dupa cum am spus se mai lasa la crescut pe masa 10 minute.
  • Se pune cate o bucata pe fundul unei tavi cu hartie de copt si se baga la cuptor.

    Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor.Ele sunt gata atunci cand se umfla si se maronesc putin.
  • Se scot din cuptor si se pun intr-un prosop pentru a ramane moi.

Informații nutriționale (pentru o porţie):

Nutriție:

Informații nutriționale pentru 1 porție = 148g
Calorii: 343Kcal
  • Carbo: 60g
  • Grăsimi: 6.2g
  • Grăsimi sat.: 0.9g
  • Proteine: 9.5g
  • Fibre: 3.1g
  • Zahăr: 5.5g
  • ProPoints: 9
  • SmartPoints: 10

* Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 calorii



Comentarii:

20/03/2014

Excelente
!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Naan cu branza, lipii indiene cu branza
Naan cu branza, lipii indiene cu branza
4 porții
48 min
Ușor
4 / 5
Rețetă Chifle pizza
Chifle pizza
9 porții
2h20m
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Risotto de quinoa si ciuperci
Risotto de quinoa si ciuperci
3 porții
55 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Lipii libaneze
Lipii libaneze
4 porții
20 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Lipii din grau
Lipii din grau
1 porții
35 min
Foarte ușor
3 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: