Petitchef

Meniuri de criza

Felul principal
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
4-6 Pulpe de  Pui


Ceapa


Sare,piper

2 Morcovi Mari

1 Legatura Patrunjel


Taietei de Casa:

2 Oua

2 Masuri apa

Sare

Faina cat cuprinde


Mancare cartofiCarnea din supa:

6 Cartofi de marime medie

2 -3 cepe

1-2 Morcovi

1 Ardei verde

1 Legatura Marar.

2-3 Linguri Bulion

Sare,piper,Delikat,cimbru,foi dafin

Preparare

  • Se pun pulpele de pui la fiert in apa rece cu sare,la foc mic.*Nu lasati sa clocoteasca supa,deoarece aceasta se va tulbura. 2.Spumati supa cu o lingura cu gauri pana nu mai face spuma,si adaugati legumele intregi si se lasa la foc mic ,cu un capac deasupra.
  • Cand vedeti ca nu mai face spuma stergeti marginea oalei cu un servetel umed.
  • Cand sunt fierte si legumele si carnea se strecoara totul ,punand supa in alta oala.
  • Daca se strecoara supa,aceasta va fi mai limpede,iar cu carnea de pui fiartaputeti pregati alte feluri de mancare.
  • Taietei de Casa :
    Intr-un vas se pune faina ,cele doua oua batute bine,masura de apa si un varf de sare.Se amesteca totul bine si se adauga faina cat sa iasa o coca care poate fi intinsa.Pe masura ce o intindem ,adaugam faina pe ambele parti ale foii ,si intindem cu sucitorul,sa fie coca foarte subtire, aproape ca o coala de hartie.
  • Se lasa la uscat ,aproape o ora si apoi rulam coca si iese ca un sul,pe care incepem de la unul din capete ,sa taiem taietei foarte subtiri ,pe care ii rasfiram cu mana ,sa nu se lipeasca intre ei.Taieteii se fierb in apa cu sare si putin ulei,dar fierb mai repede decat alte paste cumparate.
  • Se scurge apa de la taietei si se trec printr-un jet de apa rece.
  • Se lasa cateva minute sa se scurga .Taieteii se pun in supa si se mai lasa 5 minute la foc mic.Se opreste focul si se adauga patrunjel ,se mai adauga sare si piper dupa gust.Se opreste focul si se pune capac.
  • Se calesc2-3 cepe taiate marunt,cu 1-2 morcovi taiati cubulete,cu 1 ardeitaiat si el in bucati cat mai mici.Se adauga cartofii taiati si se amesteca totul si se lasa sa se inabuseasca picurand din cand in cand apa.
  • Dupa 15 minute ,se acopera totul cu apa,si se lasa la foc mic si acoperitcu un capac.Cand sunt gata fierte legumele si a scazut si apa se pun si bucatelele de carne de pui care sunt deja fierte in supa.
  • Se mai da totul in 2-3 clocote,avand grija sa nu se lipeasca.Se adauga bulionul ,se condimenteaza dupa gust si se adauga marar dupa ce.





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Placinta de cartofi fara aluat
Placinta de cartofi fara aluat
6 porții
1h50m
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Meniuri de criza
Meniuri de criza
4 porții
35 min
Foarte ușor
2.5 / 5
Rețetă Meniuri de criza
Meniuri de criza
4 porții
35 min
Foarte ușor
Rețetă Harira, supa marocana
Harira, supa marocana
8 porții
1h40m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Midii cu cartofi prajiti
Midii cu cartofi prajiti
2 porții
1h10m
Foarte ușor

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: