Carnea spalata si curata de pieliti se taie in bucatale de marime potrivita. Acestea se zvinta putin si se trec prin cela 10g de faina. Intr-o cratita se incinge uleiul si cind acesta este incins la maxim, s epune carnea si se prajeste pe toate partile.Se scoate deoparte iar in grasimea ramasa se prajeste ceapa pina devine aurie.
In continuare se adaoga boia de ardei, se prajeste putin amestecind sa nu se prinda de fundul oalei si se stinge cu supa/apa. Cind incepe sa fiarba se adaoga bucatile de carne, usturoiul trecut prin presa, ceva sare si piper.
Deasupra oalesi se pune un capac sis e lasa sa diarba usor pinca cind carnea este fiarta NU char detot. Cu polonicul se scoate 1/4l din sos si se pune deoparte in oala se pune orezul si se mai lasa sa fiarba usorca 20-25 minute.
De recomandat este sa se dunstuiasa carnea cu orez in cuptor. Smintina se amesteca si mixeaza bine cu 1lc faina sis e adaoga la sosul scos din oala.Acest amestec se pune sa fiarba usor, pina cind sosul s-a ingroasat.Se degusteaza, eventual se condimenteaza dupa gust si se poate servii linga orezul cu carne care intr-e timp s-a fiert si eventual si el degustat si eventul condimentat dupa gust.
Dupa ce s-a porrionat in farfurii, se prsara deasupra cu cascaval ras picant sau patrunjel verde tocat marunt.