Petitchef

Mirza ghasemi

Felul principal
4 porții
25 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
4 vinete mici sau 2 mari

3 rosii

3 oua

o ceapa mare taiata marunt

4-5 catei de usturoi

1 lingurita de sare

2 lingurite de turmeric

o lingura de pasta de tomate diluata cu apa

Preparare

  • Vinetele se coc, se curata, se presara cu sare si se lasa la scurs apoi se toaca marunt, dar nu pasta.
  • Rosiile se decojesc scufundandu-se in apa fiarta si se taie cubulete mici.
  • Intr-o tigaie se pun cateva linguri de ulei, se caleste ceapa si usturoiul, se adauga turmericul si amesteca bine ca sa nu se arda. Se adauga vinetele si rosiile si pasta de tomate diluata cu apa. Se lasa sa fiarba inca 3-4 minute pana cand se evapora apa in exces.
  • In alta tigaie se incalzeste putin ulei si se adauga ouale batute, sare dupa gust si se face o omleta sfaramitata.
  • Se aranjeaza pe un platou compozitia de vinete si rosii, deasupra se pun ouale si se decoreaza cu patrunjel tocat.
  • Se serveste cu orez sau cu paine traditionala persana sau toast.

Poze

Mirza Ghasemi, poza 1Mirza Ghasemi, poza 2
R Retete de acasa si de departe





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Mancare de vinete
Mancare de vinete
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Caponata siciliana
Caponata siciliana
8 porții
15 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Vinete gratinate sau parmigiana di melanzane
Vinete gratinate sau parmigiana di melanzane
6 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Musaca à la grecque
Musaca à la grecque
6 porții
1h35m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Linte spaniola
Linte spaniola
4 porții
55 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Rosii umplute - simplu si gustos
Rosii umplute - simplu si gustos
6 porții
1h25m
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: