Petitchef

Mousse de sparanghel verde cu mazare si tarhon

Felul principal
3 porții
30 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 3
3 lingurite ulei de masline cu aroma de lamaie

3 lingurite otet blasamic

150 g mazare din conserva

185 g sparanghel verde din conserva

10 g praf de gelatina

100 ml vin alb sec

100 ml smantana

1 lingurita tarhon maruntit

sare si piper negru, dupa gust

½ lingurita sare de mare cu ierburi aromate

Preparare

  • Unge cu 1 lingurita ulei de masline 3 vase a cate 100 ml si aseaza la baza acestora cate o foaie de copt rotunda.Taie sparanghelul in bucatele si pune-l intr-un blender. Adauga in blender 100 gr mazare si paseaza legumele pana se obtine un piure fin.
  • Dizolva gelatina in vinul alb, las-o sa stea 10 minute apoi incalzeste-o usor pe foc mic pana cand se dizolva, dar ai grija sa nu fiarba.Adauga gelatina la piureul de legume si amesteca.
  • Intr-un vas, amesteca smantana cu ½ lingurita tarhon maruntit, ½ lingurita sare de mare cu ierburi aromate, sare si piper dupa gust. Pune smantana in blender si amestec-o cu piureul de legume pana la omogenizare
  • Imparte amestecul obtinut in cele 3 forme pregatite si da-le la rece 2-3 ore pana cand amestecul s-a intarit.Intre timp, amesteca 50 gr mazare ramasa cu 1 lingurita ulei de masline.
  • Pentru servire, rastoarna mousse-urile din forme pe cate o farfurie.Presara fiecare mousse cu mazare si tarhon maruntit apoi stropeste-le cu 1 lingurita ulei de masline si otet balsamic.

Poze

Mousse de sparanghel verde cu mazare si tarhon, poza 1Mousse de sparanghel verde cu mazare si tarhon, poza 2Mousse de sparanghel verde cu mazare si tarhon, poza 3Mousse de sparanghel verde cu mazare si tarhon, poza 4Mousse de sparanghel verde cu mazare si tarhon, poza 5Mousse de sparanghel verde cu mazare si tarhon, poza 6Mousse de sparanghel verde cu mazare si tarhon, poza 7





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Mousse cu Oreo
Mousse cu Oreo
6 porții
1h10m
Foarte ușor
Rețetă Mousse de zmeura
Mousse de zmeura
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Supa rece de mazare cu menta
Supa rece de mazare cu menta
2 porții
20 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Mousse de roscove / mousse de algarroba
Mousse de roscove / mousse de algarroba
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Mousse de capsune cu sos de ciocolata alba
Mousse de capsune cu sos de ciocolata alba
4 porții
15 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Mousse de pepene galben
Mousse de pepene galben
3 porții
15 min
Foarte ușor
3 / 5

Rețete

Articole conexe

Bucura-te de verde, mananca fasole verde!Bucura-te de verde, mananca fasole verde!Uleiul de masline - Aurul verde!Uleiul de masline - Aurul verde!Adio si un praz verde!Adio si un praz verde!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: