Petitchef

Musaca de vinete

Felul principal
4 porții
15 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Asa cum spuneam si la ghiveciul de legume, vinetele trebuie sa fie lucioase si tari si mai degraba lunguiete. Se spala, se sterg cu un servet de hartie, se taie rondele de 6-7 mm, se pun in tava cuptorului, se ung cu putin ulei si se dau la cuptor, la 180 de grade pentru 20 minute.
  • Intre timp, tai rosiile rondele. Tai si ceapa marunt si o pui la calit in 2-3 linguri de ulei. Cand devine sticloasa, se adauga carnea tocata.
  • Se lasa cateva minute, amestecand din cand in cand iar apoi se adauga bulionul, verdeata tocata si condimentele. Lasi pana cand carnea arata facuta si zeama a scazut, apoi dai la o parte de pe foc.
  • Scoti vinetele din cuptor si asezi intr-un vas uns cu putin ulei un strat de vinete, peste vinete jumatate din cantitatea de carne tocata, un strat de rosii rondele, restul de carne tocata, un strat de vinete si inca unul de rosii.
  • Apoi dai totul la cuptor, la 190 de grade, pentru o 1h-1h30, pana incepe sa se zbarceasca stratul de rosii de la suprafata.

Rețete inrudite

YouTube


Poze

Musaca de vinete, poza 1
Musaca de vinete, poza 2

Întrebări:




Comentarii:

10/01/2015

Cred ca este foarte gustoasa

(0) (0) Abuz
13/08/2013

Cred ca e minunata

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Musaca de vinete si dovlecei
Musaca de vinete si dovlecei
4 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Musaca de vinete si dovlecei
Musaca de vinete si dovlecei
4 porții
1 h 15 m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Musaca de vinete
Musaca de vinete
4 porții
1 h 30 m
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Musaca à la grecque
Musaca à la grecque
6 porții
1 h 35 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Vinete tempura
Vinete tempura
6 porții
1 h 19 m
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Rulouri cu vinete si parmezan
Rulouri cu vinete si parmezan
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Cine nu iubeste salata de vinete? Cine nu iubeste salata de vinete? Si noi ce mai pregatim cu...vinete? Si noi ce mai pregatim cu...vinete?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: