Petitchef

Musaka gratinata "a la grec"

Felul principal
4 porții
15 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
3 vinete medii

600 g carne pulpa de porc tocata

2 cepe medii

cimbru uscat si vedre

100 gr cascaval

50 g feta

1 ou

1-2 linguri iaurt de oaie

2-3 frunze busuioc proaspat

3 linguri pesmet

ulei

sare

piper proaspat macinat

Preparare

  • Spalam vinelete, le taiem coditele si le taiem pe lung in felii medii. Le presaram cu sare si le lasam intr-o sita de plastic la scurs.Separat curatam si splam ceapa, o tocam marunt si o calim 3-4 minute in ulei.
  • Cand devine sticloasa adaugam carnea tocata si putina apa calduta. A adaugat si vreo 2-3 linguri de bulion.
  • Spre sfarsit cand carnea e aproape fiarta adaugam si condimentele.Dupa ce s-au scurs vinetele le calim 2-3 minute pe fiecare parte in ulei de masline .
  • Tapetam o tava ceramica cu ulei si pesmet si asezam un rand de vinete, unul de cascaval ras si unul de carne si tot asa, iar deasupra turnam sosul pregatit din iaurt, oul batut si branza feta.O dam la cuptor pentru aproximativ 60 de minute.

Poze

Musaka gratinata a la grec, poza 1Musaka gratinata a la grec, poza 2Musaka gratinata a la grec, poza 3





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Musaka de vinete cu carne
Musaka de vinete cu carne
4 porții
40 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Ratatouille + musaka = love
Ratatouille + musaka = love
8 porții
1h25m
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Musaka
Musaka
8 porții
2h30m
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Cheese sticks
Cheese sticks
6 porții
44 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Pizza tortilla
Pizza tortilla
1 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Chec aperitiv cu feta si masline
Chec aperitiv cu feta si masline
6 porții
50 min
Foarte ușor
3.9 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: