Petitchef

Muschiulet impletit

Felul principal
3 porții
20 min
40 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 3
-2 muschiuleti de porc de cca 250-300 g fiecare,

-400 g ciuperci proaspete,

-10 rosii cherry,

-un morcov mediu,

2 tije de telina,

-un catel de usturoi,

-2 linguri de ulei,

-sare,

-piper negru macinat,

-cateva boabe de ienibahar,

Preparare

  • Se spala muschiuletul, se curata de pielita si grasime si se taie pe lungime in trei fasii. Se sareaza si se pipereaza dupa pofta inimii.
    Ciupercile se spala, se detaseaza piciorusul si se curata primul strat de pe palarie. Este un truc pe care l-am invatat de la soacra mea si de fiecare data curat astfel cuipercile pentru ca palaria ramane mai frageda daca se indeparteaza primul strat. Operatiunea se face foarte usor daca dupa ce am rupt piciorusul prindem intre degetul mare si aratator membrana care imbraca palaria ,de la interior, adica partea cu lamelele si tragem spre exterior. Voi reveni cu o poza explicativa care va va lamuri mai bine pentru ca de data asta am omis sa fac acest lucru. Ideea este ca aceasta membrana este mai tare,iar daca o indepartati ciupercile se vor gati mai repede.
    Spalam si curatam si morcovul si tijele de telina si trecem la impletitul muschiuletului avand grija sa impletim si tia de telina in interiorul lui. Se impaneaza cu usturoi, felii subtiri de morcov si boabele de ienibahar.
    Intr-un vas uns cu cele doua linguri de ulei se face un pat din restul de morcov si piciorusele ciupercilor, sarate si piperate. Pe acest pat se aseaza cei doi muschiuleti impletiti. Palariile ciupercilor se sareaza si se aseaza pe langa ei. Deasupra se orneaza cu rosii cherry si se da la cuptorul incins in prealabil.
    Se tine vasul acoperit vreo 15-20 min dupa care se descopera si se lasa sa se evapore zeama lasata de ciuperci si sa se rumeneasca bine carnea.
    Aceasta este toata filozofia cu muschiuletul impletit. O reteta care dureaza cam o ora, insa deosebit de gustoasa. Veti savura rand pe rand la aceasta friptura aroma de ciuperci, gustul acrisor dat de rosii si parfumul discret de ienibahar, de la boabele presarate din loc in loc...
    Pofta buna!



Comentarii:

Petrica, 11/02/2019

Mi se pare mizerabil modul in care pe linga poze cu preparate gustoase introduceti si poze cu ungii atacate de ciuperca ,eczeme pe piele etc.In modul aceste ne trece toata pofta.Rusine!

(1) (0) Abuz
06/09/2013

:)

(0) (0) Abuz
21/12/2012

Super!

(0) (0) Abuz
08/09/2011

Sefu, era mai bine daca prezentai poze detailate.

(0) (0) Abuz
Nicolae
Nicolae, 08/09/2011

.....

(0) (0) Abuz
06/09/2011

Super buna

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Muschiulet impletit
Muschiulet impletit
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Muschiulet de porc impletit
Muschiulet de porc impletit
2 porții
30 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Muschiulet impletit, aromat cu legume
Muschiulet impletit, aromat cu legume
4 porții
1h30m
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Linte spaniola
Linte spaniola
4 porții
55 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Banh bao
Banh bao
6 porții
2h20m
Dificil
3 / 5
Rețetă Medalioane cu linte rosie
Medalioane cu linte rosie
4 porții
1h15m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: