Petitchef

Paella cu fructe de mare - explicata pas cu pas

Va tenteaza o paella ca in Spania? Daca da, va propunem o reteta explicata pas cu pas. Veti realiza ca paella este mult mai usor de facut decat va imaginati ;-)
O mica precizare: daca doriti sa creati o paella frumoasa, traditional spaniola, nu amestecati niciodata carnea cu pestele! Trebuie sa fie ori una ori cealalta.

Felul principal
4 porții
45 min
1 oră
Ușor

Video

YouTube

Ingrediente

4

Materiale

  • Tigaie de paella de 34 cm
  • zdrobitor
  • Prosop de bucatarie

Preparare

  • Etapa 1 - Paella cu fructe de mare - explicata pas cu pas
    Bulionul din creveti :
    Decorticati crevetii si 3 langustine. Strangeti carapacele si caliti-le timp de 5 minute in ulei de masline intr-o cratita mare.
  • Etapa 2 - Paella cu fructe de mare - explicata pas cu pas
    Adaugati 1 litru de apa, lasati sa fiarba, acoperiti si gatiti timp de 20 de minute. Luati de pe foc si cu un zdrobitor, presati bine carapacele. Apoi, filtrati pentru a colecta numai lichidul. Puneti deoparte.
  • Etapa 3 - Paella cu fructe de mare - explicata pas cu pas
    Midiile:
    Curatati si taiati mustatile midiilor si puneti-le intr-o oala. Adaugati putina apa, acoperiti si gatiti timp de 15 minute. Dupa acest timp, midiile ar trebui sa se deschida. Desfaceti si scoateti carnea. Pastrati 6 midii deschise pentru decor. Puneti-le deoparte.
  • Etapa 4 - Paella cu fructe de mare - explicata pas cu pas
    In vasul de paella, incalziti uleiul de masline. Gatiti ardeii, tocati marunt.
  • Etapa 5 - Paella cu fructe de mare - explicata pas cu pas
    In timp ce ardeii se gatesc, zdrobiti cateii de usturoi si adaugati patrunjelul tocat, sarea, piperul si sofranul. Amestecati bine.
  • Etapa 6 - Paella cu fructe de mare - explicata pas cu pas
    Adaugati acest amestec peste ardei. Decojiti rosiile, zdrobiti-le si si adaugati-le in tigaie. Lasati la gatit 5 minute.
  • Etapa 7 - Paella cu fructe de mare - explicata pas cu pas
    Curatati calmarul si pastrati doar partea comestibila, taind-o sub forma de inele. Adaugati inele de calmar in tigaie, precum si scoicile curatate.
  • Etapa 8 - Paella cu fructe de mare - explicata pas cu pas
    Lasati sa se gateasca timp de aproximativ zece minute, amestecand din cand in cand. Toate scoicile ar trebui sa se deschida.
  • Etapa 9 - Paella cu fructe de mare - explicata pas cu pas
    Apoi adaugati orezul, crevetii si zeama de creveti. Amestecati bine.
  • Etapa 10 - Paella cu fructe de mare - explicata pas cu pas
    Distribuiti bine preparatul in vasul de paella si acoperiti-l cu bulion. Adaugati colorantul alimentar si amestecati. Asezati crevetii ramasi si langustinele pe care le-ati pus deoparte. Odata ce boabele de orez s-au fiert, setati caldura la mediu si gatiti timp de 20 de minute. Dupa aceste 20 de minute, opriti focul si acoperiti paella cu un prosop curat de bucatarie. Lasati acoperit 5 minute.
  • Etapa 11 - Paella cu fructe de mare - explicata pas cu pas
    Paella dvs. cu fructe de mare este gata, trebuie doar sa o decorati cu o jumatate de lamaie!

Observații:

bulionul de creveti: puteti utiliza si bulion gata preparat

Poze

Paella cu fructe de mare - explicata pas cu pas
Paella cu fructe de mare - explicata pas cu pas - poza 2
Paella cu fructe de mare - explicata pas cu pas - poza 3
Paella cu fructe de mare - explicata pas cu pas - poza 4

Întrebări:




Comentarii:

04/08/2021

Eu am vazut paella cu fructe de mare ,orez ,ardei si mazare pe un post tv ,asa ca nu are ce sa fie rau

(0) (0) Abuz
doru, 28/07/2020

Vaia mierda

(0) (1) Abuz
Xxskulls, 19/04/2018

Asta este pilaf cu ceva...foarte departe de ceea ce se numeste paella

(0) (0) Abuz
ilinca, 19/12/2017

Aceasta reteta o fi ce vreti voi , dar paella cu siguranta nu e ! Sa incepem de la cratita , ptr. 400gr de orez o cratita de 30 cm e f. mica , trebuie sa ramana orezul gata de grosimea unui deget , asa ca vorbim de o cratita de peste 45 cm . Nu se pun ardei nici verzi nici rosii , nu se pune bulion , nu se pune piper si ce e mult mai important la o paella pui intai supa dupa care orezul si niciodata nu se amesteca cu celelalte ingrediente ! Nu mai stricati retetele originale !

(0) (1) Abuz
11/11/2017

Patrunjel???? Absolut interzis sa pui patrunjel in paella. Sosul de paella se face din ardei, rosii, ceapa si usturoi taiate cat mai marunt incet si la prajit un ulei de masline la foc mic.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Paella super rapida la multicooker cookeo
Paella super rapida la multicooker cookeo
4 porții
35 min
Foarte ușor
Rețetă Filet mignon la cuptor - gătit perfect, explicat pas cu pas
Filet mignon la cuptor - gătit perfect, explicat pas cu pas
4 porții
1 h 3 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Paste amatriciana, rețeta tradițională pas cu pas
Paste amatriciana, rețeta tradițională pas cu pas
2 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cuburi de gheata cu fructe de padure si menta
Cuburi de gheata cu fructe de padure si menta
4 porții
2 h 5 m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Batoane de iaurt congelat cu fructe roșii
Batoane de iaurt congelat cu fructe roșii
2 porții
2 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Weekendul motiv de Brunch? Weekendul motiv de Brunch? Desertul care ne incalzeste sufletul de mii de ani - inghetata! Desertul care ne incalzeste sufletul de mii de ani - inghetata! Salata de fructe, desertul perfect! Salata de fructe, desertul perfect!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează