Petitchef

Paella

Felul principal
2 porții
20 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2
2 cepe tocate

1 cana orez cu bob lung


100 g sunca bucati

1 pachet fructe de mare

4 ardei iuti verzi taiati

sare si piper

ulei

2 piepturi de pui, taiate în bucati

creveti mici fierti

patrunjel tocat

Preparare

  • In primul rand se pune sofranul in cateva linguri de apa calda, pentru a-si elibera aroma si culoarea .Se incalzeste uleiul si se pune ceapa, sunca si ardeiul iute la foc mediu pentru cateva minute.
  • Se adauga orezul apoi apa cu sofran, fructele de mare, sarea si piperul. Se amesteca bine.Se adauga bucatile de pui si se completeaza cu apa. Se fierbe la foc mic.
  • Se adauga putina apa clocotita in cazul in care orezul se usuca in timpul fierberii. Atunci cand orezul este gata, se adauga crevetii fierti .Se garniseste cu patrunjel .Se poate adauga orice alte fructe de mare .
    Se serveste cu vin alb sec.

Poze

Paella, poza 1Paella, poza 2Paella, poza 3Paella, poza 4


Comentarii:

15/04/2016

În loc de apă se poate folosi o supă de fructe de mare,rezultatul este fabulos.
Dacă se renunță la șuncă și pui,rețeta este de post!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Paella
Paella
8 porții
40 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Paella cu creveti si mazare
Paella cu creveti si mazare
4 porții
1h5m
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Paella
Paella
8 porții
55 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Creveti crocanti in foaie de placinta
Creveti crocanti in foaie de placinta
2 porții
25 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Risotto cu st jacques si sofran
Risotto cu st jacques si sofran
2 porții
50 min
Ușor
3 / 5

Rețete

Articole conexe

Paella – o mancare de 5 stele culinarePaella – o mancare de 5 stele culinare

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: