Petitchef

MUSACA DE DOVLECEI SI CARNE - JURNALUL DE BUCATARIE

Antreuri
3 porții
45 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

3

Preparare

  • Vinetele si dovleceii se spala, se taie in felii potrivit de groase, se presara sare si se pun intr-o strecuratoare. Se prajesc pe rand in ulei incins, se scot cu o spumiera si se aseaza pe un servet.
  • Cepele se curata de foi, se spala si se toaca marunt. Se calesc in ulei incins pana devin sticloase, se adauga carnea tocata, sarea si piperul.
  • Se prajeste pana scade sucul lasat de carne si se pune compozitia intr-un castron.
  • Se stropeste o tava cu ulei, se aseaza, alternativ, cate un rand de vinete, carne si dovlecei, ultimul rand fiind de vinete.
  • Se pun deasupra rosii taiate rondele, se introduce tava la cuptor si se tine 30 de minute. Se toarna deasupra un sos din smantana, ou, faina dizolvata cu putina apa, sare si piper.
  • Se reintroduce tava in cuptor si se mai lasa pana capata o culoare aurie.

Rețete inrudite

YouTube

Musaca à la grecque



Întrebări:




Comentarii:

10/07/2013

Buna, buna f buna

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Musaca à la grecque
Musaca à la grecque
20 porții
1 h 35 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Chec aperitiv cu gris, dovlecei si morcov
Chec aperitiv cu gris, dovlecei si morcov
6 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Terrine de dovlecei si somon afumat
Terrine de dovlecei si somon afumat
6 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Dovlecei gratinati -simplu de facut
Dovlecei gratinati -simplu de facut
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.2 / 5

Rețete

Articole conexe

10 lucruri interesante despre dovlecei 10 lucruri interesante despre dovlecei Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Mustarul - nelipsit din bucatarie Mustarul - nelipsit din bucatarie

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează