Petitchef

Pastrav a la provencale (aioli)

Felul principal
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4

3 cepe rosii

1 legatura de marar

3 catei de usturoi

1 ceasca vin alb sec

1 kg de cartofi

10 morcovi

200 g fasole verde

5 foi de dafin

sare,piper


ptr sosul aioli :

3 galbenusuri

8 catei de usturoi

aprox 50  ml ulei de masline extravergine

sare

1 Lg zeama de lamaie.

Preparare

  • Intr-o tigaie care sa cuprinda cei 3 pesti,cam de diametru 30 cm,puneti legatura de marar,ceapa taiata in 2-3,cateii de usuroi,2 foi de dafin,vinul si cantitatea egala de apa la fiert cand fierbe amestecul puneti pestii si cand fierbe din nou,acoperitii cu un capac si fierbeti pestii timp de 10 minute,dupa care ii scoateti si ii pasrtati calzi.
  • In acelasi timp puneti o cratita cam de 5-6 litri cu apa la fiert ,in care ati adaugat 1 Lg sare,3 foi de dafin,cateva boabe de piper,2 catei de usturoi si 2 jumatati de ceapa..Dupa ce fierbe intregul amestec , adaugati legumele si fierbeti cam 20 de minute pana sunt fierti cartofii.Dupa care strecurati legumele.
  • Intretimp faceti sosul aioli ,care este un fel de mujdei lipovenesc facut cu ulei de masline,galbenusuri si zeama de lamaie :adica zdrobiti cateii de usturoi in mojar,adaugati putina sare ,cam 1/4 lg si frecati pana incepe sa se emulsioneze.Adaugati cateva picaturi de ulei de masline ,pe rand si cateva picaturi de zeama de lamaie pana incepe sa se lege sosul ca o maioneza .Apoi adaugati galbenusurile pe rand frecand in continuare,alternativ cu uleiul.Iese un sos aproximativ ca o maioneza,dar mai moale si mai fin ,desi iute.
  • Puneti pe farfurie un peste,legume presarate cu patrunjel si sosul aioli alaturi.Se manaca trecand pestele si legumele prin sosul cu pricina.

Poze

Pastrav a la provencale (aioli), poza 1Pastrav a la provencale (aioli), poza 2





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Pastrav cu legume la cuptor!
Pastrav cu legume la cuptor!
2 porții
1h15m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Pastrav la cuptor cu rosii si oregano
Pastrav la cuptor cu rosii si oregano
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Pastrav la cuptor (reteta video)
Pastrav la cuptor (reteta video)
5 porții
45 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Spaghete konjac à la provençale
Spaghete konjac à la provençale
2 porții
35 min
Foarte ușor
3.2 / 5
Rețetă Buddha bowl cu somon
Buddha bowl cu somon
2 porții
30 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Pastrav la cuptor simplu si rapid
Pastrav la cuptor simplu si rapid
2 porții
25 min
Foarte ușor
4.1 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: