Petitchef

Pastrav cu salsa si busuioc

Felul principal
2 porții
15 min
10 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2
2 pastravi medii, circa 700 g in total, curatati

1 catel de usturoi, ras

1/2 lingura boia dulce sau iute, dupa preferinta (optional)

1/2 morcov mediu, curatat si taiat subulete foarte mici

1/2 ardei gras rosu, curatat si taiat cubulete foarte mici

1/2 ardei gras verde, curatat si taiat cubulete foarte mici

1/2 ardei gras galben, curatat si taiat cubulete foarte mici

1/2 ceapa rosie mica, taiata rondele

5 linguri de ulei de masline extra virgin

1 lingura de suc de lamaie, proaspat stors

1 lingurita de mustar

2 lingurite de zahar

6-8 frunze de busuioc, taiate fasiute subtiri

sare

piper

cateva frunze de busuioc proaspat, intregi

Preparare

  • Se spala pastravii si se sterg prin tamponare cu prosoape de hartie. Se ung cu 1/2 lingura de ulei, apoi se sareaza si se pipereaza. Se unge cu restul de ulei un vas termorezistent, indeajuns de mare ca sa cuprinda pestii.
  • Se incinge grill-ul cuptorului si se frig pestii asezati la 10-15 cm sub grill, circa 5-6 minute pe o parte, apoi se intorc si se continua alte 3 minute. Intre timp se prepara o vinegreta amestecand 4 linguri de ulei cu suc de lamaie, mustar, sare, piper, si zahar. Se acopera si se lasa sa stea 5 minute, ca sa se amestece aromele.
  • Se amesteca legumele cu ceapa si usturoi. Se adauga trei sferturi din vinegreta si se amesteca. Se adauga fasiutele de busuioc si boiaua si se amesteca din nou. Se servesc pestii stropiti cu restul de vinegreta si ornati cu frunze de busuioc, alaturi de salsa de legume.
  • Puteti folosi si alt tip de peste, de pilda caras sau chiar dorada, exemplare care sunt de dimensiunea potrivita pentru o portie.
  • Pentru un plus de textura, presarati peste salsa 1 lingura de samburi de pin, prajiti uscat pana se rumenesc putin, sau chiar seminte prajite de floarea-soarelui.
  • Daca doriti o aroma mai proaspata si mai racoritoare, inlocuiti busuiocul cu menta.





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Pastrav la cuptor simplu si rapid
Pastrav la cuptor simplu si rapid
2 porții
25 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Medalioane cu linte rosie
Medalioane cu linte rosie
4 porții
1h15m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pastrav a la provencale (aioli)
Pastrav a la provencale (aioli)
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Pastrav cu legume la cuptor!
Pastrav cu legume la cuptor!
2 porții
1h15m
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

From „Salsa” with love!From „Salsa” with love!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: