Carnea se taie cubulete, se asezoneaza cu sare, piper, oregano, 2 catei de usturoi zdrobiti, sos de soia si se lasa la macerat 20 min. Morcovii se dau prin razatoarea mare, ardeiul si ceapa se taie fideluta, iar restul de usturoi se zdrobeste.
Se pune carnea la prajit in putin ulei. Cand s-a rumenit, se adauga usturoiul si ceapa. Apoi se adauga ardeiul si morcovul si se calesc 5 min.
Separat, se amesteca intr-un castron pulpa de rosii, sosul Arrabbiata, sare si 4-5 frunze de busuioc rupte cu mana. Pasta de rosii obtinuta se adauga in tigaie, peste carnea cu legume si se lasa la fiert aprox. 15 min. Cand sunt aproape gata, se adauga restul de frunze de busuioc rupte.
Se fierb pastele in apa cu sare, 8-10 min.
Se amesteca jumatate de sos cu pastele fierte. Restul de sos se pune in farfurie, peste paste.
Se orneaza cu cascaval ras si frunzulite de busuioc.
In loc de carne de proc slaba este mai bine sa folositi aceeasi cantitate de piept de pui sau curcan dezosat, sau aceeasi cantitate de creveti decorticati. Sosul arabiatta trebuie sa fie un sos picant, deci 1=2 ardei iuti, in functie de iuteala lor sunt necesari. Deasemenea asezonarea cu piper alb si rosu.Pastele se fierb al dente, cam cu un minut mai putin decat scrie pe ambalaj.Servirea se face in boluri adanci tip fructiera. Se pune pe fundul bolului o cantitate de sos arabiata cam de 2-3 cm. se pune un strat de paste cam jumatate din cantitatea necesara umplerii a 3/4 din bol, se mai pune un strat de paste apoi un ultim strat se sos arabiata dupa care se amesteca bine si se servesc calde, chiar fierbinti.Pe masa trebuie neaprat trebuie sa se gaseasca o oliviera cu ulei de masline , alta cu ulei de masline cu chili, si un ghiveci sau un paharel cu cateva tulpini de busuioc. In loc de sos arabiata se poate folosi un sos alb din smantana cu branza de vaci si oi amestecata si cu piept de pui.cest sos nu trebuie sa fie picant, singurul condiment fiind sarea si busuiocul. Asemenea paste se pot servi la un restaurant Vapiano in molurile care au asemenea restaurante cu specific italian.Mie personal mi-au placut pestele cu sos arabiatta cu creveti.
Comentarii:
Sosul de soia se cumpara sau se poate face? Cum?.
In loc de carne de proc slaba este mai bine sa folositi aceeasi cantitate de piept de pui sau curcan dezosat, sau aceeasi cantitate de creveti decorticati. Sosul arabiatta trebuie sa fie un sos picant, deci 1=2 ardei iuti, in functie de iuteala lor sunt necesari. Deasemenea asezonarea cu piper alb si rosu.Pastele se fierb al dente, cam cu un minut mai putin decat scrie pe ambalaj.Servirea se face in boluri adanci tip fructiera. Se pune pe fundul bolului o cantitate de sos arabiata cam de 2-3 cm. se pune un strat de paste cam jumatate din cantitatea necesara umplerii a 3/4 din bol, se mai pune un strat de paste apoi un ultim strat se sos arabiata dupa care se amesteca bine si se servesc calde, chiar fierbinti.Pe masa trebuie neaprat trebuie sa se gaseasca o oliviera cu ulei de masline , alta cu ulei de masline cu chili, si un ghiveci sau un paharel cu cateva tulpini de busuioc. In loc de sos arabiata se poate folosi un sos alb din smantana cu branza de vaci si oi amestecata si cu piept de pui.cest sos nu trebuie sa fie picant, singurul condiment fiind sarea si busuiocul. Asemenea paste se pot servi la un restaurant Vapiano in molurile care au asemenea restaurante cu specific italian.Mie personal mi-au placut pestele cu sos arabiatta cu creveti.
Am facut-o.Este excelenta.
Super
Mai intai se pune ceapa si usturoiul la calit ,apoi zarzavatul si la urma carnea
ESTE EXCELENTE FELICITARI
Tre bonne !
Nu am incercat aceasta reteta niciodata Abia astept sa o incerc si voi reveni cu un nou comentariu