Petitchef

Penne rigate cu sos arrabbiata

Felul principal
5 porții
30 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 5
400 g carne slaba de porc

400 g penne rigate


1 ardei gras

1 ceapa medie

5 catei de usturoi

7-8 frunze mari busuioc si cateva mici pt ornat

sare, piper, oregano, 2 linguri sos soia

400 g sos Arrabbiata Barilla

425 ml pulpa de rosii

ulei de masline

50 g cascaval ras

Preparare

  • Carnea se taie cubulete, se asezoneaza cu sare, piper, oregano, 2 catei de usturoi zdrobiti, sos de soia si se lasa la macerat 20 min. Morcovii se dau prin razatoarea mare, ardeiul si ceapa se taie fideluta, iar restul de usturoi se zdrobeste.
  • Se pune carnea la prajit in putin ulei. Cand s-a rumenit, se adauga usturoiul si ceapa. Apoi se adauga ardeiul si morcovul si se calesc 5 min.
  • Separat, se amesteca intr-un castron pulpa de rosii, sosul Arrabbiata, sare si 4-5 frunze de busuioc rupte cu mana. Pasta de rosii obtinuta se adauga in tigaie, peste carnea cu legume si se lasa la fiert aprox. 15 min. Cand sunt aproape gata, se adauga restul de frunze de busuioc rupte.
  • Se fierb pastele in apa cu sare, 8-10 min.
  • Se amesteca jumatate de sos cu pastele fierte. Restul de sos se pune in farfurie, peste paste.
  • Se orneaza cu cascaval ras si frunzulite de busuioc.



Comentarii:

06/10/2016

Sosul de soia se cumpara sau se poate face? Cum?.

(0) (0) Abuz
10/04/2016

In loc de carne de proc slaba este mai bine sa folositi aceeasi cantitate de piept de pui sau curcan dezosat, sau aceeasi cantitate de creveti decorticati. Sosul arabiatta trebuie sa fie un sos picant, deci 1=2 ardei iuti, in functie de iuteala lor sunt necesari. Deasemenea asezonarea cu piper alb si rosu.Pastele se fierb al dente, cam cu un minut mai putin decat scrie pe ambalaj.Servirea se face in boluri adanci tip fructiera. Se pune pe fundul bolului o cantitate de sos arabiata cam de 2-3 cm. se pune un strat de paste cam jumatate din cantitatea necesara umplerii a 3/4 din bol, se mai pune un strat de paste apoi un ultim strat se sos arabiata dupa care se amesteca bine si se servesc calde, chiar fierbinti.Pe masa trebuie neaprat trebuie sa se gaseasca o oliviera cu ulei de masline , alta cu ulei de masline cu chili, si un ghiveci sau un paharel cu cateva tulpini de busuioc. In loc de sos arabiata se poate folosi un sos alb din smantana cu branza de vaci si oi amestecata si cu piept de pui.cest sos nu trebuie sa fie picant, singurul condiment fiind sarea si busuiocul. Asemenea paste se pot servi la un restaurant Vapiano in molurile care au asemenea restaurante cu specific italian.Mie personal mi-au placut pestele cu sos arabiatta cu creveti.

(0) (0) Abuz
03/03/2012

Am facut-o.Este excelenta.

(0) (0) Abuz
13/02/2012

Super

(0) (0) Abuz
12/02/2012

Mai intai se pune ceapa si usturoiul la calit ,apoi zarzavatul si la urma carnea

(1) (0) Abuz
12/02/2012

ESTE EXCELENTE FELICITARI

(0) (0) Abuz
11/02/2012

Tre bonne !

(0) (0) Abuz
popadiana001, 11/02/2012

Nu am incercat aceasta reteta niciodata Abia astept sa o incerc si voi reveni cu un nou comentariu

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Sos de branza pentru tacos
Sos de branza pentru tacos
2 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Medalioane cu linte rosie
Medalioane cu linte rosie
4 porții
1h15m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Linte spaniola
Linte spaniola
4 porții
55 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Penne rigate cu piept de pui
Penne rigate cu piept de pui
4 porții
50 min
Ușor
3.9 / 5
Rețetă Penne rigate cu branza si cascaval la cuptor
Penne rigate cu branza si cascaval la cuptor
8 porții
1 oră
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Penne cu vinete si sos de rosii
Penne cu vinete si sos de rosii
4 porții
1h20m
Foarte ușor
4.2 / 5

Rețete

Articole conexe

Romesco - sos spaniol de ardei rosiiRomesco - sos spaniol de ardei rosiiSriracha sos – sosul de ardei chiliSriracha sos – sosul de ardei chili

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: