Petitchef

Perișoare ca la konigsberg

Felul principal
4 porții
15 min
30 min
Foarte ușor
Perișoare cu sos alb de smântână cu capere

Ingrediente

Numarul de porții: 4
400 g carne tocată vită (sau amestec porc + vită),

1 chiflă,

1 ceapă,

1/2 legătură pătrunjel,

sare,

piper,

un praf nucșoară,

50 g unt,

30 g făină,

500 ml supă,

4 linguri smântână,

2 linguri capere.

Preparare

  • Amestecăm carnea tocată cu chifla înmuiată în apă și stoarsă, cu ceapa tocată mărunt și pătrunjelul tocat.
    Condimentăm cu sare, piper proaspăt măcinat și praful de nucșoară.

    Se lasă la rece pentru minim 30 minute.

    Din amestec facem 2 rulouri care se împart fiecare la rândul lui în 8 bucăți.

    Punem apă cu sare la fiert și când începe să clocotească adăugăm perișoarele una câte una.

    Se fierb pentru 12-15 minute.

    Se scot perișoarele pe un platou, strecurăm supa, păstrăm doar 500 ml din supă.

    Se topește untul și călim făina, stingem cu supa fierbinte și amestecăm energic cu un tel.

    Adăugăm smântâna, caperele și condimentăm cu sare și piper.

    Aducem perișoarele în sos și mai lăsăm să fiarbă încet 3-5 minute.

    Servim fierbinte.

    Poftă bună!



Comentarii:

03/08/2012

Foarte bun!!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Hachis Parmentier - varianta usoara
Hachis Parmentier - varianta usoara
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tajine cu chiftele
Tajine cu chiftele
8 porții
1h20m
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Harira, supa marocana
Harira, supa marocana
8 porții
1h40m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Perisoare in sos de hrean
Perisoare in sos de hrean
4 porții
45 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Perisoare in sos bechamel -yummy
Perisoare in sos bechamel -yummy
3 porții
30 min
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: