Petitchef

Perisoare gratinate

Felul principal
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4

Pt perisoare:

600 g carne tocata de pui


o felie paine

un morcov mic

o felie paine

2 catei de usturoi

1 sau 2 oua

2 lingurite gris

boia de ardei

verdeata

sare, piper


Pentru sos:

100 ml smantana

1 lingura faina

1 lingura branza telemea

2 oua

patrunjel

sare, piper.

Preparare

  • Perisoare: Ceapa se taie marunt, se caleste si se coloreaza cu putina boia de ardei cat inca e pe foc.. apoi se amesteca cu carnea tocata, , felia de paine inmuiata in apa si bine stoarsa, ouale, verdeata tocata marunt, morcovul ras prin razatoarea mica, usturoiul.
  • Din compozitia obtinuta se modeleaza perisoare de marimea nucilor.
  • Sosul :
    Se bat ouale, se adauga faina incet si se amesteca bine pt a nu se forma cocoloase, se adauga smantana, telemeaua rasa prin razatoarea mare, ptrunjelul tocat f marunt, sare,.
  • Intr-un vas termorezistentam turnat o parte din sos, apoi am pus perisoarele si peste ele a turnat restul de sos. A acoperit cu folie de aluminiu si am dat la cuptor
  • 20-30 minute, a dat folia la o parte si a mai lasat cam 7 minute. A mancat si calda si rece dar mie mai mult mi-a placut rece.

Poze

Perisoare gratinate, poza 1Perisoare gratinate, poza 2Perisoare gratinate, poza 3





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Perisoare cu sos de smantana si ciuperci
Perisoare cu sos de smantana si ciuperci
2 porții
1 oră
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Perisoare gratinate
Perisoare gratinate
4 porții
1 oră
Foarte ușor
2.8 / 5
Rețetă Clapon cu castane
Clapon cu castane
12 porții
2h35m
Ușor
5 / 5
Rețetă Medalioane cu linte rosie
Medalioane cu linte rosie
4 porții
1h15m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: