-
Home
-
Rețete
-
Pizza... italiana
Pizza... italiana
Preparare
-
Ca sa faci aluatul, amesteca drojdia si zaharul in apa calduta cam 10 minute. Cerne faina cu sarea si amestec-o cu drojdia si uleiul. Framanata pana ce rezulta o coca elastica si care nu se mai lipeste de maini.
-
Pune intr-un castron, acopera cu un prosop de bucatarie si lasa 1 ora sa creasca intr-un loc ferit de curent.. Dupa acest timp scoate coca din castron si framant-o din nou, ca sa scoti tot aerul din ea. Intinde pizza in forma dorita si nu foarte groasa (cam 1 cm).
-
Pune-o in tava de la aragaz, pe care ai imprastiat putin malai sau gris. Peste aluat intinde pasta de tomate si presara oregano.
-
Presara uniform cuburile de mozzarella si deasupra pune sunculita. Presara putin ulei de masline. Pune in cuptorul foarte bine incalzit pentru 10- 15 minute.
Poze
Rețete inrudite
Rețete
Articole conexe