Petitchef

Placinta cu spanac

Felul principal
8 porții
20 min
30 min
Foarte ușor
sau

Ingrediente

8 porții
-500 gr spanac proaspat/congelat tocat

- o cutie de branza ricotta (250 gr)

- 4 oua

- 400-450 g aluat de foietaj

- 3 linguri ulei

- sare, piper

- jumatate de lingurita de nuscoara

- o lingurita de seminte de mac

Preparare

Etapa 1

Aluatul de foietaj se decongeleaza din timp, apoi se taie un dreptunghi de aprox. 32/22 . Din acest dreptunghi tai o margine de 1 cm si o lipesti peste dreptunghiul ramas .

Etapa 2

Intepi din loc in loc cu furculita, pentru a nu se umfla prea tare cand se coace. "Rama" astfel obtinuta, se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 220 de grade pentru 15 minute, pana cand se rumeneste putin.

Etapa 3

In rastimpul asta, spanacul se caleste in 3 linguri de ulei, tot pentru 15 minute. Se pune intr-o sita si se scurge cat mai bine zeama. Amesteci apoi spanacul cu ricotta si condimentele.

Etapa 4

Aluatul il apesi daca s-a umflat si torni deasupra umplutura. "Rama" o pensulezi cu putina apa si presari mac. Cu ajutorul gurii unui pahar trasezi 4 cercuri. Cu o lingura, scoti spanacul din perimetrul cercului desenat si il redistribui.

Etapa 5

In fiecare dintre cele 4 adancituri pui cate un ou si apoi pui totul la cuptor pentru inca 15-20 de minute pana cand se intareste albusul oualelor. Placinta se serveste calda.






Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: