Petitchef

Placinta cu spanac

Felul principal
4 porții
20 min
40 min
Ușor
sau

Ingrediente

4 porții

PENTRU ALUAT:

150 g margarina sau unt

200 g faina

2 linguri smantana

un praf de sare


PENTRU UMPLUTURA:

350-400 g spanac

2 oua

2 fire ceapa verde

200g branza de vaci putin sarata

2 linguri pesmet

sare, piper

Preparare

Framantam mai intai aluatul amestecand foarte bine toate ingredientele. Punem coca rezultata in folie alimentara si o lasam la frigider cat timp ne ocupam de umplutura.

Spalam bine spanacul si il oparim in apa cu sare impreuna cu ceapa tocata marunt. Scurgem bine de apa intr-o sita si apoi tocam cu cutitul.
Punem spanacul intr-un bol, peste el adaugam branza rasa, pesmetul, ouale , sare si piper dupa gust.

Scoatem aluatul de la frigider si din trei sferturi din el intindem o foaie pe care
o asezam intr-o forma rotunda unsa cu unt si tapetata cu putin pesmet.
Foaia trebuie sa imbrace putin si peretii formei. O intepam din loc in loc cu furculita.
Asezam apoi umplutura.

Intindem aluatul ramas si taiem din el fasii lungi pe care le intindem deasupra placintei.Ungem bine cu ou si presaram mac.

Dam la cuptor pentru aprox. 35-40 minute.

Este buna calda dar si rece.




Comentarii (21):

18/11/2012

Oare cate decenii vor mai trece pana cand si natia romana va intelege ca margarina este un REBUT ???? NU MAI FOLOSITI TOATE DESEURILE ALIMENTARE !!!!! RETETA ESTE OK ...DAR DACA NU AI TIMP SA FACI FOAIA IN CASA ..CU UNT DE CALITATE SUPERIOARA ( 80% ) ...ATUNCI ...MAI BINE MANCAM CARTOFI FIERTI IN COAJA CU SARE

(0) (0) Abuz
23/04/2012

F.nuna, numai ca eu am pus foaia de deaspra intreaga si am mai pus si putina branza in spanac'

(0) (0) Abuz
18/11/2012

Scuze,am spus spanakopita din greseala( asa se spune in Greaca):)))))

(0) (0) Abuz
25/02/2014

Sper din tot sufletul sa reusesc s-o fac cat mai repede!Bravo!

(0) (0) Abuz
18/11/2012

O fac si eu dar cu foaie de placinta din comert este delicioasa

(0) (0) Abuz
18/09/2013

Arata foarte bine si cred ca este si gustoasa

(0) (0) Abuz
15/01/2012

Foarte buna,foarte simplu de preparat!

(0) (0) Abuz
03/11/2011

Un aperitiv usor si placut!pofta buna

(0) (0) Abuz
horobabanu, 15/05/2010

Pare delicios :) o sa incerc :)

(0) (0) Abuz
11/10/2016

Trebuie sa fie foarte buna.

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: