Petitchef

Placinta cu varza

Felul principal
6 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
1 varza nu foarte mare

2 cepe medii

2 linguri paste tomate

150 ml ulei

1 pachet foi placinta

1leg marar

2 foi cimbru

1 lingurita piper boabe


pentru finisare:

1 pahar mic smantana

2 oua

sare

Preparare

  • Lasam varza la desarat cca 2 ore, apoi o tocam fideluta si o stoarcem bine de zeama pe care o lasa;curatam si ceapa si o tocam marunt, dupa care o punem la calit in putin ulei.
  • Dupa 3-4 minute adaugam si varza si le calim impreuna , la foc mic, amestecand din cand in cand - timp de un sfert de ora.
  • Adaugam apoi si mararul tocat marunt, foile de dafin, piperul boabe si pasta de tomate- diluata in putina apa! Potrivim de sare si acoperim apoi varza cu un capac- lasand-o sa fiarba pana cand toata apa se va evapora.
  • Foile dintr-un pachet se impart in 3 - sunt 15 foi- deci vom avea de grupari de cate 5; intr-o tava adanca punem o prima grupare de foi( 5 bucati)- unse intre ele cu ulei, apoi peste ele punem jumatate din varza calita, o intindem uniform, punem a doua grupare de foi - la fel unse intre ele - urmata de cea de-a doua jumatate de varza calita; la final acoperim cu ultima grupare de foi unse intre ele cu ulei, iar deasupra vom unge placintica noastra cu un amestec de smantana+oua+sare.
  • Inainte de a da acoperi placinta cu smantana o taiem in bucati potrivit de mari- astfel incat sa ne fie mai usor sa o scoatem cand e deja gatita; din loc in loc intepam cu furculita foaile de placinta.
  • Coacem placinta la foc potrivit, pana cand aceasta capata o culoare rumenie.
  • Se serveste cu mare pofta! trebuie sa fie usor calduta in momentul servirii, nu fierbinte.

Poze

PLACINTA CU VARZA, poza 1PLACINTA CU VARZA, poza 2



Comentarii:

11/07/2017

Imi pare rau sa o spun: retetele de aici sunt de multe ori sub orice critica! Eu traiesc in strainatate dar imi place bucataria romaneasca. De aceea sunt abonat. Dar: aproape nici o reteta fara greseli penibile de ortografie si stil. Oare nu mai stiu romanii romaneste?! Cred ca este nevoie de un "moderator" al paginii, care repara macar greselile evidente. In afara de asta: retetele sunt prea imprecise la cantitati, durate si temperaturi. "o varza nu foarte mare" cat cantareste ? Mai mult, ce varza: proaspata sau murata? "bucati potrivit de mari", adica cat de mari? "coacem la foc potrivit" cate grade? si cat timp? "un pahar mic de smantana" adica 100g sau 50g sau cat? ETC
Dragii mei: inainte de a da drumul unei retete in lume, va rog, mai cititi-o odata si corectati, sau dati cuiva la corectat, mai priceput la limba romana. O reteta este destinata cuiva care nu stie, daca ar sti, nu i-ar trebui reteta. Cuvantul "potrivit" nu are ce cauta intr-o reteta de bucatarie!

(2) (0) Abuz
Nelu, 11/07/2017

Mai nou cimbrul creste foi ? De ce trebuie desarata , ca doar n-o fi varza murata ? Daca se ,,serveste " cu mare pofta ,atunci cum se mananca ?

(2) (0) Abuz
atena_p2014
atena_p2014, 25/02/2017

Multumesc!Chiar am sa o fac!

(0) (0) Abuz
corneliadarie, 25/02/2017

"Foile de cimbru" erau pana la urma foi de dafin?!

(3) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Placinta aperitiv de cartofi, varza si praz
Placinta aperitiv de cartofi, varza si praz
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Placinta cu varza
Placinta cu varza
8 porții
1h20m
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Placinta cu varza (de post)
Placinta cu varza (de post)
6 porții
50 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Placinta englezeasca cu mere
Placinta englezeasca cu mere
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Placinta hamburger
Placinta hamburger
8 porții
50 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Placinta cu carne de bibilica
Placinta cu carne de bibilica
8 porții
4 ore
Ușor
4 / 5

Rețete

Articole conexe

„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!Varza de Bruxelles - ori o iubesti, ori o urasti!Varza de Bruxelles - ori o iubesti, ori o urasti!Salata indiana de varzaSalata indiana de varza

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: