- Rețete
- Retete cu carne de porc
- Retete de mancaruri cu porc si ghimbir
- Retete de mancaruri cu cartofi
- Porc cu ghimbir
Porc cu ghimbir
Ingrediente
Numarul de porții: 4
800 g file de porc,
3 lingurite seminte de
susan
4 linguri ulei,
3 linguri malai,
3 linguri sos de soia,
3 lingurite boia,
1 legatura de patrunjel,
sare,
piper.
Preparare
- Carnea se taie felii groase de 1 cm, se spala, se condimenteaza cu sare si piper. Se adaugam ghimbirul tocat marunt peste carne, se amesteca bine si se lasa deoparte pentru ~ 30 minute.
- Se curata cartofii de coaja, se taie felii groase de 1cm si se pun intr-o cratita cu apa rece. Se pun la fiert la foc mic si se lasa ~ 10-15 min, de cand incepe apa sa clocoteasca .
- Intr-o tigaie prajim semintele de susan . Se scot intr-un castronel si se lasa sa se raceasca. Batem oualele cu putina sare si adaugam semintele de susan.
- Incingem 1 lingura de ulei intr-o tigaie si adaugam oualele. Ne trebuie o omleta subtire, deci daca nu aveti la indemana o tigaie intinsa, faceti 2 omlete.
- Se scoate pe o farfurie, se ruleaza si se taie fasiute. Intr-un vas amestecam malaiul cu 500 ml apa, boiaua, vinul si sosul de soia.
- Incingem 3 linguri cu ulei si prajim bucatile de carne. Carnea o prajim cate 3 minute pe fiecare parte, dupa care se scoate si se tine la cald.
- In uleiul in care am prajit carnea, rasturanam amestecul de malai si lasam la foc mic pana clocoteste si se ingraoasa. Aducem si carnea in cratita si mai lasam 2-3 minute. Se scurg cartofii si se aranjeaza pe farfurii.
Rețete inrudite
Rețete
Articole conexe